• A Star Trek: Beyond 2016. július 21-én kerül a magyar mozikba
  • A filmet Justin Lin rendezi
  • A korábbi főszereplők mind visszatérnek

J. J. Abrams 2009-ben hamvaiból támasztotta fel a Star Treket, de a Sötétségben után jobb ajánlatot kapott: megrendezhette a Star Wars 7. réstzét, Az ébredő Erőt. Szóval a (tizen)harmadik Star Trek-mozit már nem ő dirigálja, bár azért nem adta ki teljesen a kezéből, hiszen producerként továbbra is felügyeli a munkálatokat, ráadásul a stúdiója, a Bad Robot is benne van nyakig a projektben.

A Star Trek: Beyond traileréről eleddig az a hír járta, hogy a már említett Az ébredő Erő premierjén mutatják be, a film előtt. Azonban a mai nap németnyelven már kiszivárgott a Youtube-ra, úgyhogy a Paramount úgy döntött, nincs értelme tovább várni, hivatalosan is bemutatták az előzetest.

A Star Trek: Beyondot a Halálos iramban-filmekkel ismertté vált Justin Lin rendezi, és az ötéves küldetését teljesítő USS Enterprise legénységének minden korábbi tagja visszatér. Azonban Kirk kapitánynak (Chris Pine), Spocknak (Zachary Quinto), Uhurának (Zoë Saldana), McCoynak (Karl Urban), Scotty-nak (Simon Pegg), Sulunak (John Cho) és Chekovnak (Anton Yelchin) egy minden eddiginél veszélyesebb ellenféllel kell megküzdeniük, egy új, erős faj képviselőivel, akiket Idris Elba karaktere vezet. Ám szövetségest is kapnak, méghozzá a Sofia Boutella által megformált harcosnő képében.

A Star Trek: Beyond a franchise fenállásának ötvenedik évében, 2016. július 21-én kerül a mozikba.