• A Star Wars: Battlefrontban nem lesz egyszemélyes kampány
  • De lesz off-line mód
  • A kampány még terv szinten sem szerepelt a játékban
  • Az eredeti filmek csatáit akarják újrakreálni

A legtöbb játékosnak fájó pont a Star Wars: Battlefronttal kapcsolatban, hogy nem lesz benne űrcsata és egyszemélyes kampány (se Köztársaság éra, ha már a hiányosságoknál tartunk). Most a Gamespotnak Patrick Bach általános menedzser azt is elárulta, hogy miért nem lesz. A válasz tömören annyi: soha nem is akartak bele kampányt.

„Hogy őszinte legyek, a single player sohasem volt tervben. Koncepció szintjén sem” – mondta Bach. „Mindig is azt szerettük volna, hogy a játékosok újraéljék a csatákat. Azt akartuk, hogy az eredeti filmek csatáiban játszhassanak. És a DICE, a Battlefieldes háttérnek köszönhetően, tudja, hogyan kell király csatákat csinálni.” Az igazi kihívás az volt számukra, hogy a már ismert helyszíneket újra élvezetessé tegyék, hiszen a Hoth, az Endor vagy a Tatooine már kismilliószor szerepelt más játékokban (megj.: mintha a Star Wars csak ebből a három bolygóból állna…).

Emellett elismerte, hogy a DICE korábbi játékai nem voltak valami erősek kampány tekintetében, és úgy véli, hogy ha megpróbálnák összehangolni a multit az egyszemélyes móddal, akkor kudarcot vallanának. Vagy az egyik lenne jó, vagy a másik, így inkább elhagyták az egyiket, és teljes erővel a másikra összpontosíthatnak.

Hozzátette még, hogy a kampány kihagyása nem függ össze a rövid fejlesztési idővel, sőt, Bach úgy véli, ha három évnél tovább tart egy játék elkészítése, akkor jobb, ha az egész projektet elölről kezdik. Emellett nem győzte hangsúlyozni, hogy bár kampány nem lesz, a Star Wars: Battlefront rendelkezik egy off-line móddal, amit játszhatunk egyedül vagy egy barátunkkal osztott képernyőn (megj.: eléggé valószínű, hogy az utóbbi funkció PC-n nem lesz elérhető).

Az interjúból az is kiderült, hogy legalább két móddal bír majd az egyszemélyes játék: egy hordamód szerű Survival nevezetűvel - amit láthattunk is az E3 során -, és a Battlesszel, amiben a két fél egy-egy MI irányította csapat élén küzdhet meg egymással.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!