Bár a DICE berkeiben készült shooter összességében pozitív fogadtatásra talált, a tartalom mennyisége kapcsán azért kénytelen volt jó pár negatív kritikát is zsebre tenni. Ezen igyekszik változtatni a fejlesztőcsapat és az EA, hiszen a mai napon a Star Wars: Battlefront előrendelői már ki is próbálhatják (a többiek csak december 8-tól) az ingyenes Battle of Jakku DLC két friss térképét, és a 40 fős Turning Point játékmódot.

Az EA a tegnapi napon tartott londoni élő közvetítés során mutatta meg elsőként valós játékmenet felvételen a sivatagos bolygót, amelyen a birodalmiak és a szövetségesek vívhatnak ádáz csatát. A kiegészítő különlegessége, hogy a december 18-án érkező Az ébredő Erő mozi előtt 29 esztendővel játszódik, így a JJ Abrams által rendezett film előzeteseiben már láthattuk a nagy összecsapás nyomait a planétán, például egy hatalmas, a homokba fúródott csillagromboló képében. A fejlesztők ígérete szerint ezt a mozzanatot átélhetjük majd a küzdelmek során, melynek monumentalitását igyekeztek visszaadni a vadonatúj Turning Point játékmóddal, így természetesen különböző járművek, így AT-ST-k, villámgyors airspeederek, X-Wingek és Tie Fighterek is kiveszik részüket majd a küzdelemből.

Ugyanakkor az EA azt ígérte, hogy a Season Pass kiegészítői mellett további ingyenes DLC-kkel bővíti a Star Wars: Battlefront lehetőségeit a közeljövőben, igaz, erről konkrét részleteket még nem árult el a kiadó.