• Az EA kijelentette: csak a klasszikus trilógiára fókuszálnak a játékkal
  • Nem lesznek pályák se az előzménytrilógiából, se a hetedik részből
  • Legalábbis a Star Wars: Battlefront eme kiadásában

Annak ellenére, hogy az eddigi hét mozifilmben összesen huszonnégy bolygót és két masszív űrállomást láttunk (a két animációs sorozatot inkább nem hoznám fel, mert azokkal együtt a különféle világok száma valószínűleg száz felé konvergálna), a Star Wars: Battlefrontban ebből mindössze hármat látunk, illetve negyedikként megkaptuk A Jedi visszatérben csupán emlegetett Sullustot és egy ingyenes DLC formájában Az ébredő Erővel debütált Jakkut.

Sokan gondolták úgy, hogy ez a soványka felhozatal DLC-ék formájában bővülni fog, ám egy Twitter üzenetben az EA szimplán agyonlőtte a reményeinket. Merthogy közölték:

„a csapatunk az eredeti trilógiára koncentrál a Star Wars: Battlefront eme kiadásában.”

 

Nos, ha azt vesszük, hogy az Egy új remény, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér bolygókínálatából csupán Dagobah-t, Bespint, Yavin IV-et és a két Halálcsillagot nem használták fel, ez eléggé elszomorító. Oké, a filmekben még emlegették Kesselt, Dantooine-t és Ord Mantellt, talán azokat is megkapjuk. Arról viszont ne is álmodozzunk ennél a Battlefront-epizódnál, hogy harcolhatunk a geonosisi arénában, Felucia egzotikus növényei között vagy esetleg részt vehetünk Maz Kanata takodanai palotájának szétzúzásában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!