• Valamikor március folyamán jelenik meg a szezonbérlet első csomagja, az Outer Rim DLC
  • Új bolygókat nem kapunk benne, de friss pályák nyílnak meg a Tatooine-on és a Sulluston
  • A két új hős Greedo és Nien Nunb lesznek
  • Az új játékmód az Extraction névre hallgat

Az EA elárult néhány részletet az ebben a hónapban érkező első fizetős Star Wars: Battlefront kiegészítő, az Outer Rim kapcsán. Ahogy azt korábban elárulta már a kiadó, a DLC részét képezi egy-egy a jó és a gonosz oldalt erősítő karakter, és némi meglepetésre a mozisorozat két epizodistája kerül reflektorfénybe a csomag révén.

Az Erő sötét oldalán ugyanis az a zöldszínű fejvadász, Greedo válik irányíthatóvá, akit Han Solo Az új reményben a Tatooine-on található Mos Eisley kantinjában nemes egyszerűséggel lepuffant, míg a jókat ezúttal Nien Nunb, A jedi visszatérben Lando Calrissian oldalán a Millennium Falconon szolgálatot teljesítő Sullustról származó lény erősíti.

outerrimdlc.png

A választás nem meglepő, ugyanis a kiegészítőben az említett két bolygón található pályákon csatározhatunk, így ellátogathatunk Jabba Tatooine-on található palotájának tróntermébe és a sivatagi bárkáját rejtő garázsába, illetőleg a Sullust gyárrengetegébe is összecsaphatunk a többi online játékossal.

Ehhez egy új játékmód is dukál, az Extraction, melyben a lázadóknak az lesz a feladata, hogy a peremvidék veszélyes területén található értékes rakományt épségben eljuttassák szállítóhajójukig a rendelkezésre álló idő lejárta előtt, míg a birodalmiak természetesen igyekeznek ezt majd minden eszközzel megakadályozni. Apropó, eszközök, a fegyverarzenál két mordállyal bővül, a Relby V-10 rohampuskával és a DT-12 pisztollyal, a kártyák között pedig három úja lapot találunk majd (Scatter Gun, Dioxis Grenade, Adrenalin Stim), és bár nevükből lehet nagyjából következtetni arra, hogy mire valók, ezt még részleteiben nem árulta el az EA.

Ahogyan a megjelenés pontos dátumát sem, de vélhetően inkább a hónap második felére tartogatja a kiadó az Outer Rim DLC-t.