Star Wars TFU PC-re is?Az Nvidia által szervezett, háromnapos NVISION 08 találkozón a Pixelux Entertainment fejese, Vik Sohal véletlenül, vagy talán szántszándékkal elkotyogta, hogy van a játéknak egy PC-s verziója is.

„Múlt héten került fel az internetre a The Force Unleashed demója, PS3-ra és Xbox360-ra egyaránt. Azonban van egy PC-s verziónk is.” - Vik Sohal.

A Pixelux Entertainmentről azt érdemes tudni, hogy ők szállítják a TFU fizikai rendszerét. A Digital Molecular Matter (DMM) technológiájukat kifejezetten abból a célból fejlesztették ki, hogy a különböző tárgyak mozgást tudják szimulálni játékokban és más számítógépes programokban. Ennek a technikának hála a játékban élethűen törik a fa, hajlik az acél, és reped meg az üveg.

Az elnök úr azt is elmondta, hogy a játék fizikai rendszerében nagymértékben a grafikus processzor erejére támaszkodtak. Ez gyakorlatban jelentheti azt, hogy piszok erős VGA kell majd a PC-s verzióhoz, ha egyáltalán lesz ilyen.

Mint Star Wars-rajongó nagyon szeretném, hogy ez a nagyszerűnek tűnő játék PC-re is elkészülne, de ne felejtsük el, hogy a LucasArts még mindig tagadja a számítógépes átirat létét, illetve készültét. Amint érkezik valamilyen fejlemény az ügyben, természetesen azonnal értesítjük kedves olvasóinkat.



Nem tudok elmenni azon tény mellett, hogy a nemzetközi játéksajtó nem valami fényes értékelésekkel jutalmazta a next-gen Star Wars játékot. Eddig négy nagyobb lap próbálta ki a teljes verziót, és az eredmények lesújtóak. A legalacsonyabb pontszámot az Electronic Gaming Monthly (EGM) osztotta ki, ők 56 ponttal jutalmazták Lucasék próbálkozását, 70-70 pontot adott a GamePro és a GamesTM csapata, míg 75 ponttal az Official Xbox Magazine volt a legkegyesebb.



A hír megírása után röviddel meg is érkezett a LucasArts hivatalos válasza, amiben kerek perec megmondták, hogy nincs tervbe véve a Star Wars: The Force Unleashed PC-s átirata. Ennek ellenére a reményt még ne adjuk fel...

„Bizton állíthatom, hogy nincs tervbe véve a Star Wars: The Force Unleashed PC-s verziója.”- LucasArts.