Hamarosan a bétatesztelés szakaszába lép a StarCraft 2 tavaly beígért opciója, az Automated Tournaments, amivel kicsi és nagyobb bajnokságokban vehetünk részt. A mód a játék főmenüjéből lesz elérhető, ahol két lehetőség közül választhatunk:

Három menetből álló bajnokság

  • Menetrend: hétfő-csütörtök
  • Hossz: nagyjából 60-90 perc
  • Formátum: egyenes kiesés

Hat menetből álló bajnokság

  • Menetrend: péntek-vasárnap
  • Hossz: nagyjából 3-4 óra
  • Formátum: csoportkör, aztán egyenes kiesés

A bajnokság (egyszerre csak egyben vehetsz részt) és a faj kiválasztása után várni kell az első mérkőzésre, amiről a játék üzenetben, akár meccs közben is értesít. Ezen a ponton kezdődik a felkészülés, ami a pálya kiválasztásából áll: mind a két félnek lehetősége van arra, hogy legfeljebb három pályát megvétózzon, ezáltal egy olyan arénát választva, ahol mind a ketten nagyjából egyenlő esélyekkel tudnak indulni. Abban az esetben, ha nem csatlakozol a játékhoz az üzenet megjelenésekor, akkor automatikusan elveszítetted a meccset.

Maguk a mérkőzések legfeljebb 25 percig tartanak. Ha az idő lejártakor nincs győztes, akkor az nyert, aki több tapasztalati pontot halmozott fel, amit többek között pénzgyűjtéssel, épületek felhúzásával, és az ellenséges objektumok elpusztításával lehet felhalmozni.

A Blizzard felhívta a figyelmet arra, hogy az Automated Tournaments még erősen fejlesztés alatt áll, így arra kérnek minden érdeklődőt, hogy visszajelzéseikkel segítsék a munkálatokat. A csapat távlati tervei között azonban nem csak az szerepel, hogy tökéletesítsék az opciót, hanem új lehetőségekkel is bővítsék azt, például azzal, hogy a bajnokságban résztvevők automatikusan egy privát chatbe kerüljenek, valamint olyan jutalmakat adjanak a győzteseknek, amelyek a játék többi részében is láthatóak.

starcraft-automated-torunaments.jpg