• Itt a Steam Broadcasting
  • Minden játékodat közvetítheted a világnak
  • Az csatlakozik nézőnek, akit te választasz
  • Jöhet bárki, a barátaid, vagy akiknek engedélyt adsz
  • A szolgáltatás még béta, így például nem lehet menteni a közvetítést

Manapság egyre népszerűbb az, hogy nézzük, mások mivel játszanak; ezt tehetjük azért, hogy jobban megismerjük a játékot, túljusson egy bonyolult helyen, vagy egyszerűen csak szórakozzunk. A Twitch, a Ustream, és bizonyos mértékben a YouTube erre egy nagyon alkalmas hely, ám a PC-s játékok központi helye, a Steam kimaradt a mókából -- egészen eddig.

A Valve ma jelentette be a Steam Broadcasting nevű szolgáltatását, amivel a világ, vagyis pontosabban az érdeklődők számára közvetíthetjük azt, amivel játszunk, az egész menete pedig nem is lehetne egyszerűbb, ugyanis effektíve a játék elindításától kezdve közvetítünk, s az láthatják, hogy mit csinálunk, aki „leül” mellénk nézni.

Az tőlünk függ, hogy ki csatlakozhat: beállíthatjuk, hogy bárki jöhet (ekkor a Game Hub menüben is látszani fog a játékunk), vagy csak azok, akik a barátlistánkon vannak, illetve az engedélyünkhöz is köthető a mozizás. A streamelés során dönthetünk továbbá arról is, hogy ne csak a játékot, hanem az asztalunkat is mutassuk -- természetesen az előbbi opció az alapbeállítás.

A streamről még tudni kell, hogy jelenleg nincs lehetőség ennek archiválására, tehát nem készíthetünk mentést, csak akkor közvetíthetünk, ha már vásároltunk valamit a Steamen és nem bannoltak a közösségből, a „műsor” során különböző szabályokat kell betartanunk, illetve maguknak a közvetítéseknek akkor van vége, ha kiléptünk a játékból.

steam-broadcasting.jpg