Új funkcióval bővült a Steam: a mai napon bemutatkoznak a Steam Címkék, amivel a közösség tagja saját címkékkel láthatják el az áruház kínálatában megjelenő játékokat. A címkék gyakorlatilag bármik lehetnek, például a műfaj megnevezése vagy az, hogy milyen nehézségű a program, illetve változatos jelzőket is adhatunk. A Valve célja az egyelőre bétatesztelés alatt álló lehetőséggel, hogy a játékosok könnyebben fedezzenek fel új tartalmakat -- ennek része a napokban bemutatott "Nemrég frissített" szekció is, ami a frissítéssel ellátott programokra hívja fel a figyelmet.

Címkéket bárminek adhatunk, s természetesen szűrni is tudunk egy-egy vagy éppen több jelző alapján, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő programot (személyre szabott ajánlások is vannak a legtöbbet játszott címek alapján), ráadásul a saját nyelvünkön is kategorizálhatjuk a játékokat. Érdemes azonban tudni, hogy csak a Steamben beállított nyelv szerinti címkék jelennek majd meg, így kerülve el azt, hogy elárasszanak minket a besorolások, továbbá minden termék automatikusan megkapja a legalapvetőbb címkéket.

Persze az, hogy ez az egész a játékosokra van bízva, magával vonja, hogy születni fognak olyan besorolások, amik direkt vagy véletlenül hibásak, illetve obszcén megnevezések tömegére is számítani kell. Szerencsére a Valve ezt szűrni fogja, s igyekeznek lehetőség szerint tisztán tartani a rendszert, bár most is előfordulnak furcsaságok, például az, hogy a GTA 4 megkapta a tekézés címként, vagy az, hogy a Dark Souls bekerült a casual szekcióba. 

steam-cimkek.png