• Bárki árulhat modokat a Steam Workshopon
  • Ez a funkciót játékonként engedélyezni kell
  • Nem kötelező mindent pénzért kínálni
  • A Valve nem ellenőrzi a piacot, ezt a közösségre bízza
  • Van pénzvisszatérítés

A 2011-ben indult a Steam Workshoppal már eddig is lehetett pénzt keresni, pár játék ugyanis támogatja ezt (Team Fortress 2, DotA 2, Counter-Strike: Global Offensive), sőt a készítők idáig több mint 57 millió dollárt kerestek kollektívan, mostantól azonban minden moddolható játék Workshop oldalán lehet pénzért kínálni a tartalmakat, ráadásul a Valve ellenőrzése nélkül.

Az utóbbi pont talán egy kissé aggasztó lehet, fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy mindenféle szemét ellepi a piacteret, de a cég abban bízik, hogy a közösség majd elvégzi a szortírozást, illetve a biztonság kedvéért bevezették a Steam Workshop refund policyt, amivel a vásárlást követő első 24 órában (ezt egy visszaszámláló is jelzi) visszakaphatjuk a pénzünket, ha valami olyat vettünk, ami nem tetszik.

Az első olyan program, ami élhet ezzel a lehetőséggel, a Skyrim, amihez már most van pár fizetős mod, de várhatóan a közeljövőben tömegesen fognak csatlakozni a különböző címek ehhez a lehetőséghez. A fizetős modokat egyébként játékonként kell engedélyezni, és csak utána indulhat a kereskedés, illetve fontos leszögezni, hogy az egész opcionális, NEM kötelező mindent pénzért kínálni.

steam-workshop.png