A Strafe egy indie játék lesz, így a készítők a nem létező kiadói ráhatás miatt nyugodtan elterelhették a játék koncepcióját egy olyan irányba, ami nem feltétlenül szólít majd meg mindenkit, viszont sokan nagyon szeretik. Ez a fajta irányvonal pedig nem más, mint a korai FPS-ek egyszerű, történetmesélésnek nem kedvező, de akciódús stílusa.

Akinek a legújabb Doom és Wolfenstein sem volt elég ahhoz, hogy a klasszikus FPS-ek világába újra elmerüljön egy kicsit, annak egy igazi kis csoda lehetett a Strafe bejelentése. Az előbb említett két címben látott megközelítésnél is jobban visszatér majd a Strafe az FPS-ek gyökereihez. Vérben, akcióban, fegyverekben és halálban nem lesz majd hiány, viszont sajnos várnunk kell még egy kicsit a játékra.

Januárban bejelentették a készítők, hogy a Strafe március 28-án megjelenik majd PC-re, viszont sajnos ez nem fog bekövetkezni, mivel a program megjelenése május 9-ére csúszik. Szóval egy darabig még más FPS játékban kell lefolytatnia egy kis vérengzést annak, aki a Strafe kiadására vár. Ti várjátok a játékot, vagy elégedettek vagytok az FPS-piac aktuális felhozatalával?