A Cyanide Studio (Of Orcs and Men) a múlt héten jelentette be legújabb játékát, Styx: Master of Shadows címmel, amiben egy két évszázada életben lévő mestertolvajjal egy ősi tornyot fogunk meghódítani, hogy a csúcson őrzött misztikus fát elérve kiderítsük múltunk eredetét.

A feladat persze egyáltalán nem könnyű, hisz a gigászi Tower of Akenash megannyi szintjét őrök sokasága figyeli. Ezek a strázsák lehetnek emberek, a varázslathoz értő elfek, kísérletek során átalakított behemót orkok és egyéb veszélyes lények, akiket lehetőleg észrevételül megkerülve kell kijátszanunk. Az egyes szinteken a feladat néha szimpla merényletekben merül ki, de lesz, hogy információt kell szereznünk, vagy ellopnunk egy értékes műtárgyat.

Minden szint többféleképpen közelíthető meg, így a játékosokra van bízva, hogyan cselekednek -- na meg persze arra, milyen lehetőségeink vannak. A Styx: Master of Shadows ugyanis az RPG zsáner oldalágán foglal helyet, vagyis a fejlődésünk során pontokat kaphatunk, amiket belátásunk szerint költhetünk el a hat képességfa egyikén. A rendszer alapja a torony tetején helyet foglaló fa testéből csordogáló borostyán, amit a különleges képességekre áldozhatunk: az egyik rövid időre láthatatlanná tud tenni, egy másik pedig elterelést szolgáló klónokat hozhat létre.

A PC-exkluzív Styx: Master of Shadows már hónapok óta fejlesztés alatt áll, de egyelőre megjelenési dátumot nem kaptunk -- amíg erre várunk, nézzétek meg az első képeket!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!