A 2000-es évek elején indult útjára a második világháborús RTS-sorozat, a Sudden Strike, amelynek utolsó, harmadik részét, az Arms for Victory-t 2007-ben köszönthettük, azóta a sorozat tetszhalott állapotban lebeg. Azaz, lebegett eddig, mert most visszatér a Sudden Strike 4-gyel.

A programot a budapesti Kite Games fejleszti PC-re és PS4-re (az Xbox One-t nem említették), a kiadást pedig a Tropicót gondozó Kalypso Media vállalta magára, amely ígéretet tett arra, hogy szebb grafikát és nagyobb csatatereket kapunk, viszont szó sincs rebootolásról vagy remake-elésről, teljesen új játékot készítenek.

A Sudden Strike 4-ben három kampányon át irányíthatjuk a brit, amerikai, szovjet és német erőket. Száz különböző egységet kommandírozhatunk, amik között olyan gépeket találhatunk, mint a német Heinkel He111 bombázó, a legendás orosz T-34-es tank, a brit Hawker Typhoon vadászgép vagy a szintén német és legendás Panzerkampfwagen VI Tigris. A sereg élére pedig kilenc parancsnok állhat – példának okáért George Patton vagy Bernard Montgomery –, akik egyedi képességekkel bírnak majd.

Húsz különböző egyjátékos szcenárióra, kihívásokban bővelkedő skirmish módra és magas fokú rangsoroló versengést biztosító többjátékos módra is számíthatunk, amikben a győzelemhez ki kell használnunk a tankok gyengepontjait, a gyalogságnak épületeket kell elfoglalnia, a légierőnek pedig pusztító csapásokat kell az ellenségre mérnie, hogy előre nyomulhassunk. Mindemellett a Steam Workshopnak hála a játék moddolási lehetőséget is biztosít.

A Sudden Strike 4 a Steam adatlapja szerint 2017. május 5-én jelenik meg (a trailerben csak 2017 tavasza szerepel), majdnem tíz évvel a harmadik rész után. A Steamen amúgy már meg is vásárolható 42,49 euróért, azaz nagyjából 13 ezer forintért.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!