2009-ben jelentette be a Microids, hogy nekiálltak a legendás Syberia kalandsorozat harmadik részének, aztán jött egy nagy csönd, majd a 2013-as Gamescomon a hír, hogy nyugi, nincs elfelejtve a projekt, már kész a forgatókönyv. És megint pauza, majd a 2014-es GC, és az első két játékkép. És megint csönd.

Nos, a franciák úgy tűnik, Gamescom-fixáltak, hiszen most is azt a sajtóközleményt kaptuk, hogy a jövő héten startoló kölni kiállításon megmutatják az immár teljesen 3D-s, a PC mellett új generációs konzolokra is fejlesztett, így a felfedezésben nagyobb szabadságot adó játékot, egész pontosan az első „szekvenciákat”, mellé az Ion Zur által komponált dallamokat. 

Az eredeti alkotó, Benoit sokal felügyelete mellett készülő Syberia 3 nagyjából ott folytatja a sztorit, ahol az előző abbamaradt. Az ismerős youkul karaván, benne a sámánasszony Ayawaskával az utolsó pillanatban megmenti Kate Walkert, és mivel a lány és a nomádok is egy közös ellenség elől menekülnek, így Kate csatlakozik hozzájuk, hogy segítsen a hóstruccoknak eljutniuk szaporodási helyükre, a szent sztyeppékre. A veszélyes, ám csodálatos utazás során elpusztult városon, gyönyörű tájakon át vezet az utunk, nyomunkban jó pár ellenséggel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A galériában találtok pár képet a youkol táborról (fent), illetve két koncepciórajzot egy régi és egy új szereplőről. Egyikük az emlegetett Ayawaska, a másik (alant) a Simon Steiner nevű, a hetvenedik életévét taposó zseniális ezermester, aki a táborhoz közel található város, Valsembor órakészítő műhelyének tulajdonosa, és bár zsémbes és gyanakvó, a nomádokat kedveli, így Kate-nek el kell nyernie a bizalmát, mert fontos szerepe lesz abban, hogy folytathassuk utunkat a sztyeppék felé.

A Syberia első dallamai az augusztus 7-én, 8-án és 9-én este megrendezésre kerülő Video Games Concerten fognak felcsendülni, a hivatalos nyitóeseményen maga Ion Zur mutatja be új szerzeményeit. A játék valamikor 2016-ban jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!