Az idei E3-as Microsoft konferencia óta tudjuk: konzoljainkra is érkezik a World of Tanks. A Wargaming vezérigazgatója az [a]listnek adott interjújában beszélt arról, miért tartotta fontosnak a játék megjelentetését más platformra.

"Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban a konzolok jelentik a játékpiac gerincét. A Microsoft és a Sony összesítve nagyjából 100 milliós felhasználói bázissal rendelkezik, és ezek az emberek mind-mind gamerek. Azok, akiknek játékkonzol van a háztartásukban, nem az e-mailjeiket nézegetik az Xbox vagy a PlayStation segítségével." -- magyarázta Kislyi. -- "Ez egy kultúra, akikhez el kellett juttatnunk a játékunkat."

Victor Kislyi szerint a World of Tanks konzolos változata is éppen annyira komplex lesz, mint annak PC-s elődje, amely több, mint 60 millió felhasználóval büszkélkedhet. Csupán néhány kisebb változtatáson fog átesni, mint például a felhasználói interfészt kényelmesebbé varázslása annak érdekében, hogy kontrollerrel is éppen olyan könnyen kezelhető legyen, mint a „nagytesó” egérrel.

A World of Tanks Xbox 360-as verziója béta fázisban jelenleg is elérhető. Csattanjatok rá, ingyen van!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

World of Tanks -- Megjelenés: 2012. április 12. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2000 MHz, RAM: 1 GB, VGA: SM 3.0 / 128 MB, HDD: 2 GB