A videojátékok egy nem túl népszerű ága arra szakosodott, hogy mindenféle jó és hasznos dolgot tanítson a gyerkőcöknek, azt viszont kevesen tudják, hogy felnőtteknek is készülnek oktatóprogramok, melyek egy része bizony a szex felé nyit. Japánban a PC-s játékipar szinte csak erotikus alkotásokat vonultat fel, nyugaton viszont már az sem tetszik sokaknak, ha valaki egy erotikus szórakozással kapcsolatos alkalmazást fejleszt okoskészülékekre.

Pedig akár hiszitek, akár nem, a szexuális viselkedés is tanulható tudás, és mint ilyen, el kell hogy jusson az emberekhez. Ebben a szellemben készült el Tina Gong különleges mobiljátéka, a HappyPlayTime, ami nőknek segít leküzdeni az önkielégítéssel kapcsolatos frusztrációt, és tanít is egy-két új fogást a "játékosoknak". Azaz hogy csak tanítana, ugyanis a HappyPlayTime-ot az Apple kitiltotta az AppStore-ból.

A hivatalos indoklás szerint a szóban forgó alkalmazás "nem olyasmi, amivel az Apple együttműködne", holott Gong szerint csapata mindent megtett az elfogadható kivitelezés érdekében, és elméletileg az Apple-nek kutya kötelessége lenne engedni, hogy a HappyPlayTime felkerüljön az AppStore-ba.

Gong a hivatalos blogján úgy fogalmazott, hogy bár számított pár támadásra, azt sosem hitte volna, hogy bárki is ténylegesen keresztbe tesz az appnak, elvégre "a legjobb szándék vezérelte a fejlesztést". Tina most azon gondolkodik, hogy petíciót indít az interneten, és számít mindazok aláírására, akik szerint a női szexualitás már épp elég ideig volt tabutéma.

Videojátékos szempontból nézve azért érdekes az eset elsősorban, mert míg az AppStore tényleg tele van fingóappokkal és szó szerint használhatatlan alkalmazásokkal, illetve az erotika sincs teljesen híján a repertoárjában, addig a szexuális oktatószoftver már épp olyan tabunak számít, mint a játékokban a szex -- de tényleg, a Mass Effectben sem zavart senkit a sok erőszak, egy gagyi szexjeleneten viszont a fél világ kiakadt. Pedig néha egy kis nyitott szem csodákra lenne képes.