A videojáték szinkronszínészeket és egyéb foglalkozásokat is képviselő SAG-AFTRA idén elkezdett azon dolgozni, hogy a tagjainak jobb munkakörülményeket tudjanak biztosítani. Idén kétszer is tárgyaltak a jobb fizetésekről, a szerepkörök jobb definiálásáról (gyakran előfordul, hogy a szinkronszínészt mo-cap felvételekhez kérik fel, előzetes egyeztetés nélkül), a biztonságosabb munkakörülményekről (megterhelő fél napon át ordibálni, ha éppen az kell) és a bónuszokról, ha egy program kétmilliónál több példányban elkell. 

A tárgyalásokra először februárban került sor, majd még egyre júniusban, de egyik sem zárult sikerrel, így a szakszervezett most egy anonim szavazást tart. Ez október 5-én zárul, és ha ezen a tagok 75%-a a sztrájk mellett dönt, akkor mindenki beszünteti a munkát, ameddig el nem érik a céljaikat.

A sztrájk lehetősége valós, a nagy nevek, többek között Jennifer Hale, Dave Fennoy, Steven Ogg, David Hayter és Tara Strong is igennel fog szavazni, ha pedig bekövetkezik a munka szüneteltetése, az potenciálisan több játék késéséhez is vezethet.