Az ottani idő szerint délelőtt 11-kor kezdődő sajtótájékoztatót Strauss Zelnick, a Take-Wo elnöke nyitotta meg, aki rögtön azzal indított, hogy a „Grand Theft Auto IV a történelem legnagyobb szórakoztatóipari debütálása volt”. Majd jött a „jövőt építünk 1400 fejlesztőnkkel és 17 stúdióval”, a „fejlesztőink képzeletének bátorítása a legjobb interaktív szórakoztatás megteremtése érdekében”, ám mielőtt a hallgatóság rosszul lett volna ettől, Zelnick gyorsan átadta a helyet Ben Federnek, a „gépezet agyának”, magyarul a vezérigazgatónak.

Take-Two sajtókonferenciaFeder a 2K Sports montázsát dobta be, volt abban NBA 2K9, NHL 2K9, Top Spin 3, Don King's Prizefighter, Power Pros, és MLB 2K9, majd jött két demó, az NBA 2K9 Xbox 360-ra, és az NHL 2K9 Wii-re, amely „visszahozza a hokiba a mókát”. Az NHL 2k9 „teljesen alaphelyzetbe állítja” a franchise-t, mivel szerintük „túl komplikálttá vált” a jégkorongjátékok irányítása, így ez a cím „ülj elé és játssz” elvvel és „teljesen új küzdelem-motorral” debütál (a kontrollerrel egyszerűen neki lehet szorítani a palánknak ellenfelünket), sőt, a játékrészek közt még a jégfelújító gépet is magunk irányíthatjuk (micsoda móka!). A játék nagy realizmust ígér, például, ha a nézők nincsenek megelégedve a játékkal, műanyagpoharak és más cuccok repülnek be a pályára, és lesz egy interaktív Stanley Cup ünneplő mód, melyben csapatunkkal hajnalig tivornyázhatunk a kupa elnyerése feletti örömünkben.

Következett az NBA 2K9 az X360-ra, a demó a Lakers és a Celtics meccsét játszotta újra virtuálisan; amikor a Celtic kosarat dobott, és a felhördült a közönség, a producer elsütött egy viccet is: „Tudom, hogy Los Angelesben vagyunk, de Kevin Garnett van a dobozon”.

Sarah Anderson, a 2K marketingfőnöke lépett a színpadra, és a Nickelodeonnal kiépített „stratégiai partnerségről” beszélt, majd a Wii-re és DS-re készülő Carnival Games tévéreklámját mutatta be, és elárulta, a készítő Cat Daddy már készíti a folytatást Carnival Games Mini-Golf címmel Wii-re. Ezután bejelentette, hogy egy új megállapodásnak köszönhetően a Nickelodeon „Dora the Explorer” szériája is érkezik Wii és DS platformokra, a Dora Saves the Snow Princess ősszel jelenik meg.

Feder visszatér, a 2K Games sikereit méltatja, elmondja, hogy a Civilization Revolution már elfogyott az USA boltjaiból, és gőzerővel gyártják az újabb szállítmányt, majd egy PS3-as Bioshock és egy Borderlands előzetes jön, aztán a Mafia II. Anderson a pódiumon, jön egy előzetes a kiadó első MMORPG-jéből, a jövő tavasszal debütáló Champions Online-ból, mely cel-shading grafikát alkalmaz, és valóban olyan, mint egy interaktív képregény.



Take-Two sajtókonferenciaTake-Two sajtókonferenciaTake-Two sajtókonferencia

Melissa Maya Miller, a 2K Marine képviseletében lép a pódiumra, a téma a PS3-as BioShock természetesen, melyen négy (!) stúdió, a 2K Marin, a 2K Boston, a 2K Australia és a Digital Extremes dolgozik, majd bejelenti, ez a port egy exkluzív DLC-t (letölthető tartalom) kap, melyben többek között lesz pár új „challenge room” is Rapture világában.



Őt ismét Feder váltja, aki a jövő év elején érkező posztapokaliptikus Borderland demóját hozza magával. A Pandora bolygóján játszódó autós-lövöldözős móka bemutatójában egy sofőr és egy katona osztályú játékos száll be egy járműbe, megy pár kört, majd két, Halo-féle warthogra hajazó járgánnyal csapnak össze, aztán kooperatíve lemennek egy irídiumbányába, ahol a nézőpont belsőből külsőre vált. A játékban olyan rendszer lesz, mint a Grand Theft Auto: San Andreasban, azaz minél többet használunk egy adott típusú fegyvert, annál könnyebb lesz a használata. A két koma lenyom pár idegen létformát, talál egy tárolót, melyből újabb fegyverek kerülnek elő, és itt megtudjuk, nem lesz két egyforma tűzszerszám a játékban, egy komplex alrendszer véletlenszerűen generálja azokat mindenféle képességekkel és lehetőségekkel, a jószágok színkódoltak lesznek, tudásukat jelölendő, és rengetegféle lőszert beléjük tömhetünk.



Take-Two sajtókonferenciaTake-Two sajtókonferenciaTake-Two sajtókonferencia

A Rockstar Games következik, Feder megerősíti a Grand Theft Auto: Chinatown Wars meglétét, de további részleteket nem árul el belőle, viszont mutat egy montázst, benne a GTAIV, a Bully, és az L.A. Noire, ami úgy tűnik, még mindig készül, bár én már lemondtam róla... Aztán érkezik egy Midnight Club: Los Angeles előzetes, benne egy jól kidolgozott utcai verseny, a francia Justice techno-DJ duó „zenéjére”.

Végül visszatér Zelnick, ismét maszlaggal, mondván „elkötelezettek vagyunk, hogy részvényeseink számára értéket készítsünk”, de az EA felvásárlási kísérletéről úri módon hallgat. A rendezvényt egy összeállítás zárta, benne a Red Dead Revolver és a Sid Meier's Pirates! képeivel, ám arról, hogy ez esetleg e két cím újabb részét lebegtetné, a kiadó képviselője „sem megerősíteni, sem cáfolni” nem akarta.