A Telltale már a sokadig nagyszabású projektjét készíti, az aktuális munka pedig nem mást, mint a Borderlands-sorozatot dolgozza fel. Igen, mi is először furcsán tekintettük a projektre, a Gearbox ugyanis sokkal inkább az akcióra fektette a hangsúlyt ezekben a játékokban, mint bármi másra, de ha van olyan csapat, amelyik egy érdekes sztorit tud kanyarintani bármiből, az a Telltale.

A Tales from the Borderlandst tehát már a bejelentés óta érdeklődés övezi, s mikor megtudtuk, miről is fog szólni az egyébként epizodikus játék, rögtön egy kicsit feljebb került a várólistán -- legalábbis nálam. A Borderlands 2 eseményei utáni történet szerint ugyanis két főszereplőnk lesz, a tolvaj Fiona és a Hyperionnak dolgozó, kiberimplantátumokkal felvértezett Rhys, akik visszaemlékezéseik útján mesélnek majd a Pandorán töltött kalandjaikról, ám a mesedélutánt az teszi érdekessé, hogy mindkettejük egy úgynevezett megbízhatatlan narrátor, vagyis sosem a teljes igazat tárják elénk. Erre aztán még pakoljuk a Telltale játékokból megszokott hangsúlyos döntéseket, valamint azt a tényt, hogy ezúttal jóval több akcióban lesz részünk, amik ráadásul nem csak tűzharcokban bontakoznak majd ki, hanem a karaktereink különleges képességinek formájában is, és máris van egy olyan receptünk, aminek végeredménye jó eséllyel ízletes lesz.

A kaland PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra fog megjelenni, de azt még nem tudni, hogy mikor, ugyanakkor az, hogy ma megjelentek az első játékképek, azt sejteti, hogy hamarosan itt a premier. Bízunk benne!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!