2007 óta nem kaptunk számozott Tekken-epizódot, hiszen ekkor jelent meg a Tekken 6 arcade gépekre (konzolokra 2009-ben érkezett meg), szóval éppen itt volt már az ideje, hogy visszatérjen e sorozat is. A hetedik részt az EVO 2014-en jelentette be Harada Kacuhiro, a széria producere és direktora, kicsit különleges keretek között. Történt ugyanis, hogy állítólag más játékot akart bemutatni, a trailert például a hotelszobájában vágta össze.

Hogy igaz vagy sem a történet, a lényegen nem változtat, jön a Tekken 7. Az említett trailer sajnos gameplay jeleneteket nem tartalmaz, de azt mind Haradától, mind a videóból megtudtuk, hogy a játékot az Unreal Engine 4 hajtja meg. Ezen okból társult a Bandai Namco az Epic Games Japannel, létrehozva a „tökéletes házasságot -- a legerősebb motor az egyik legrégebbi játékszériával párosul”, mondta Kavaszaki Taka az Epic japánbeli stúdiójának feje.

Ennél többet sajnos nem tudtuk meg a Tekken 7-ről, de a Bandai Namco kint lesz a július 25-én nyitó Comic-Conon, és a trailer ígérete szerint akkor már több részletet is felfednek a programról.