Tavaly jelent meg a Project Spark, mellyel mindenki saját tartalmakat hozhatott létre. Egy év eltelt, a Microsoft pedig úgy döntött, hogy október 5-től korlátozás nélkül ingyenessé teszi a "játékot". Mind a 46 DLC csomagot és a több mint 2000 assettet fizetés nélkül érhetik el majd az alkotók.

A döntésnek természetesen árnyoldala is van: a Microsoft többet nem fog új DLC-ket létrehozni. Rahul Sandil indoklása szerint ezzel akarják rávenni a felhasználókat a további tartalmak létrehozására és a Project Spark világának kinyitására. Nem lesznek többé epizódikus kalandok, illetve a kis mókushoz, Conkerhez tartozó tartalmak sem, a fejlesztők a felhasználókra bízzák, hogy folytassák a történetét.

Rahul Sandil azt ist elmondta, hogy rengeteg dolgot alkottak meg a keretprogramban a játékosok, aminek nagyon örülnek, de a kommunikációt ezután is folytatni fogják velük egy nyitott, együttműködő környezetben. Azok pedig, akik pénzért vásároltak prémium tartalmakat, azok Windows Store kreditet fognak kapni, mely az ingyenessé válástól hatvan napon belül kerül jóváírásra.

projectspark.jpg