A Black Mirror (Fekete tükör) antológia-sorozat mindig is szeretett visszautalni korábbi részekre és összekapcsolni a látszólag teljesen különálló epizódokat. Ez a legújabb, 6. évad esetében sincs másképp, aminek mindjárt az első két epizódjában számos visszautalás található ikonikus karakterekre és eseményekre. A Netflixet parodizáló Streamberry bevezetése a Black Mirror 6. évadának 1. epizódjában egy új platformot hozott létre, amely több korábbi részt is összeköt. Némelyik éppen csak egy pillanatra villan fel, de érdemes alaposan átnézni a kitalált streaming-szolgáltató kínálatát. Persze több easter egg is előkerül a következő részekben, és ezekből szedtünk össze néhány fontosabbat, úgyhogy spoilerek jönnek!

blackmirror-season6-first-look-2-a136219.jpg

A Joan Is Awful-ban egy fiktív dokumentumfilmet láthatunk "Loch Henry: Truth Will Out" címmel a Streamberry kínálatában, ami utalás a 2. epizód végére. Egy másik fiktív Streamberry dokumentumfilm, a "Finding Ritman" a Black Mirror: Bandersnatch különkiadásra utal és Colin Ritman (Will Poulter) látható az előképen. Ugyanitt a "The Callow Years" életrajzi doksi-sorozat az 1. évad 1. részére, a The National Anthem-re reflektál. A "Hot Shots" és a "Botherguts!" tehetségkutató műsorok a Fifteen Million Merits-ből lehetnek ismerősek, a "Junipero Dreaming" pedig a San Junipero epizódra utal, amely a mai napig az egyik legjobb BM-rész. A Joan Is Awful-ban az újságban olvasható cikk ("Grains Going Out Of Style") egy utalás a Grain technológiára, amit először a Black Mirror 1. évadának 3. epizódjában, a The Entire History of You-ban láthattunk.

A Loch Henry-ben David laptopján lévő matricákon feltűnik a The Waldo Moment figurája, a Beyond the Sea-ben pedig a mozinál a háttérben egy plakáton látható Space Fleet kikacsintás a USS Callister űrflottájára. Ugyanebben a részben látható egy White Bear szimbólum a szekta vérfürdőjénél. Irma Thomas visszatérő dala, az "Anyone Who Knows What Love Is" több Black Mirror-részben helyet kapott már és itt is felhangzik a Joan Is Awful-ban. A Demon 79-ben Needának olyan látomásai vannak egy apokaliptikus világról, amelyekben robotkutyák szerepelnek, amiket először a 4. évad 5. epizódjában, a Metalhead-ben láthattunk. Ugyanebben a részben jelenik meg ugyancsak a White Bear szimbólum, méghozzá a talizmánon. Utóbbi egy visszatérő easter egg és vélhetően a következő évadokban is helyet kap majd.