Újabb indie remek van érkezőben. A The Escapists egy érdekes stílusegyveleg, melyben találunk szerepjátékos-, menedzser- és stratégiai elemeket is. És hogy mi a játék lényege? Egyszerű: meg kell szöknünk egy börtönből, ahová nyilván ártatlanul kerültünk be (hisz tudjátok, a sitten mindenki ártatlan).

A független Mouldy Toof Studios játéka a Kickstarteren szedett össze 7000 fontot, holott a készítők csak 3000-et kértek. Ezt követően a Steam Green Lighton is szuperált, most pedig kiderült, hogy még több pénzt kap az angol csapat, ugyanis a programnak kiadója is lesz, nem is akárki: a Worms-sorozattal ipari gigásszá duzzadt Team17.

A The Escapistsben egyébként az a legszebb, hogy a 16 bites grafika ellenére igen összetett alkotás, ami ráadásul teljesen szabadon engedi a játékos fantáziáját. A szökés megszervezése abszolút a mi felelősségünk; ha akarunk szíthatunk véres lázadást, lefizethetünk őröket, bandaháborút robbanthatunk ki, vagy csak simán alagutat áshatunk a szabadság felé. A játék megjelenése nyáron várható a Steam áruházában, reméljük, hiánypótló alkotással leszünk gazdagabbak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!