E sorok írásakor még 16 óra, 12 perc és 40 másodperc van hátra a The Game Awards 2016 kezdetéig, de mire a cikk kikerül, már csak 13 óra lesz hátra. Helyi idő szerint holnap hajnali fél háromkor kezdődik a show, amit élőben is követhetünk, hála a megannyi stream szolgáltatásnak. Persze mindez nem csak a díjátadásról fog szólni, több, jövőre érkező játék is tiszteletét teszi a TGA-n, szóval már csak ezért is érdemes lesz rá odafigyelni. Nos, lássuk, mit várhatunk a műsortól.

the-game-awards-2016.jpg

Mikor kezdődik?

Mint írtam, holnap, egész pontosan december 2-án hajnali 2:30-kor. A TGA-nak Los Angeles ad otthont, így az időeltolódás miatt nekünk ilyen szerencsétlen időpontra esik, de ne aggódjatok. Ha a dolgos hétköznapok közepén meredek lenne hajnali kettőkor felkelni egy laza három órásnak ígérkező műsor kedvéért, a PC Guru Online-on reggel minden fontos hírről olvashattok, mi több, még összefoglalóval is várni fogunk benneteket.

Hol követhetem élőben?

A TGA több csatornán is követhető lesz, így többek között a Twitch-en, a Youtube-on, a PSN-en, az XBL-en. Természetesen itt, a PC Guru Online-on is lesz lehetőség élőben követni a nagy eseményt.

Milyen játékokat jelöltek TGA-díjra?

2016 játékokban gazdag év volt, a jelöltek listája pedig a szokásosnak megfelelően igencsak terebélyes. Battlefield 1, Doom, Inside, Overwatch, Uncharted 4: A Thief End, Firewatch, Mafia 3… És így tovább. A teljes listát ide kattintva nézhetitek meg.

Sajnos a jelöltek kérdéséhez tartozik még, hogy két rajongói alkotást, a Pokemon Uraniumot és az AM2R-t, feltehetően a Nintendo közbenjárásának hála kizártak a jelöltek közül, így a rajongói művek listája mindössze két címre korlátozódott.

Milyen játékokat mutatnak be itt?

Bár a TGA elsősorban a díjkiosztásról szól, néhány kiadó kihasználja az alkalmat, hogy megvillantsa a jövőre érkező játékaikat. Már biztosan tudjuk, hogy itt lesz alkalmunk először komolyabban mozgásban látni a Mass Effect: Andromedát, a Prey-t, a The Walking Dead Season 3: A New Frontiert és a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot.

Emellett fellép a Run the Jewels; a Doom (és a Prey) zeneszerzője, Mick Gordon élő koncertet ad a játék soundtrackjából, és tiszteletét teszi Kodzsima Hideo is, szóval talán a Death Strandinggel kapcsolatban is megtudunk valami újat.

Mindezen túl tudjuk, hogy a Gearbox is készül egy bejelentésre a TGA alkalmából, s valószínűleg további meglepetésekre is számíthatunk.