A Comic Conon a Sony Screen Gems fórum keretében ketten is szót ejtettek a The Last of Us filmről. Egyikük a Pókember-trilógiát jegyző Sam Raimi, a másikuk a mozi írója és a játék kreatív direktora, Neil Druckman volt, akit a Screen Gems vett be a stábba. Utóbbi úriembertől tudtuk meg azt is, hogy a filmnek két elgondolása is volt, de Clint Culpepper sztoriötlete végül nem győzte meg a Sonyt, így kerülhetett fel a stáblistára Raimi.

Raimi elmondása szerint bár a film a játékot fogja feldolgozni, a kevesebb játékidő miatt lesz néhány lényeges változtatás. Ennek ellenére arra buzdította Druckman, hogy megtartsa a történet eredeti nyitányát, ami igencsak jó ötlet, hiszen nem sok videojáték indít olyan durván, mint a The Last of Us.

Színészeket egyelőre még nem szerződtettek le, de már beszéltek a Trónok harcában Arya Starkot alakító Maisie Williamsszel Ellie szerepéről. Joel karakterére első körben Raimi jó barátja, a Gonosz halottak filmsorozat Ashe, Bruce Campbell neve merült fel, de ha Joelt nem is játszhatja el, valamilyen szerepet azért biztos kap, hiszen rengeteg Raimi rendezte moziban feltűnik.

Campbellt esélyesen Druckman fogja kiszavazni a főszereplő posztjáról, mert a rendező személyéért is felelős jóember szeretné, ha a film nemcsak egy olcsó másolata lenne a The Last of Usnak, így Joel személyére is egy karakteres színész kell. Emellett Raimi leszögezte, hogy a mozira még éveket kell várnunk.

the-last-of-us-movie-promo.jpg