• The Legend of Bum-bo bejelentés
  • Edmund McMillen új játéka
  • Körökre osztott puzzle RPG
  • Köze van a The Binding of Isaac-hez

A The Binding of Isaac-kel szép sikereket elért Edmund McMillen ma bemutatta a legújabb játékát, ami a The Legend of Bum-bo nevet kapta. A projekt már hónapok óta formálódik James Id, Matthias Bossi és Jon Evans (RIDICULON) közreműködésében, más szóval, a The Binding of Isaac csapata állt össze újra, hogy elkészítsék a következő fejezetet.

A játékról egyelőre annyit tudunk, hogy -- McMillen sajátos jellemzése szerint -- egy körökre osztott puzzle RPG-szerű dolog lesz, véletlenszerűen felépített izékkel. A programozást valamint a játék 3D-s részeit James Id intézi, míg McMillen a tervezéssel, az írással és a kétdimenziós művészeti anyagokkal foglalkozik. Matthias és Jon most is a zenét szerzi.

A bejelentés érdekessége, hogy a The Legend of Bum-bo a The Binding of Isaac blogján mutatkozott be, de már a logóból, a címből, illetve a bejegyzés sejtelmes megjegyzéseiből is kitalálható, hogy az új projektnek köze lesz a korábbi alkotáshoz, csak azt nem tudjuk még, hogy pontosan mi, és ha már itt tartunk, egyéb információnk sincsenek. Vártunk tehát a további részletekre.

the-legend-of-bum-bo.png