Több végigjátszós videó is bemutatta a YouTube-on, hogy öt és fél óra alatt simán be lehet fejezni a The Order: 1886 történetét, mindezt úgy, hogy az interaktív átvezető jelenetek is benne vannak. Persze, az azért hozzátartozik, hogy ezeket a maratonokat olyan játékosok hajtották végre, akik erre készültek is -- egy átlagfelhasználó valószínűleg többet időzik el a játékban. Ettől függetlenül még így is sokan felháborodtak, és kinyilvánították a véleményüket az interneten, amire a Ready at Dawn a következőt nyilatkozta:

Nem akarjuk kommentálni a véleményeket. Nem tudjuk megakadályozni, hogy ezeket a dolgokat leírják az emberek, és nem fogunk minden egyes hibával foglalkozni, amit elkövettünk. Ha minden egyes alkalommal reagálnánk ezekre, kellene egy teljes munkaidős kolléga, hogy ellássa ezt a feladatot. Játékokat készítünk, és ennyi.

Ru Weerasuriya, a Ready at dawn kreatív vezetője azért azt hozzáfűzte, hogy megérti, ha valaki a pénzéért aggódik, és úgy érzi, amit kapott érte, az kevés, majd elmagyarázta, hogy tíz évvel ezelőtt is voltak single-player játékok, amiket végigvittünk, és újra elő tudtuk venni ezeket, mert mindig találtunk valami újat a részletekben. Ez volt az ő céljuk is, mikor a The Order: 1886-t fejlesztették.

„A minőséget nem befolyásolja a játékidő. Olyan ez, mint egy film. Csak azért, mert három óráig tart, még nem lesz jobb.”

Vajon igaza van, vagy ez csak az a kamu, amivel saját magukat is szeretnék megetetni?