Közel egy hónapja számoltam be az első expanzió pletykáiról, amelyek persze nagyjából igaznak bizonyultak, kivéve a címet, amely végül a World Adventures nevet kapta, magyar megfelelője „A világ körül” lesz. A cucc az On Holiday (Vacation), illetve a Jó utat! (Bon Voyage) szellemi örököse, tehát simjeinket kiszakíthatjuk a mindennapok taposómalmából, és elutazhatunk távoli vidékekre – ám nem akármilyenekre! A Sims Studio szakijai három valóságos táj, Kína, Egyiptom és Franciaország egy-egy (persze már képzeletbeli) városát alkották meg (sorban: Shang Simla, Champs Les Sims és Al Simhara), melyeket az új mechanizmusnak hála szabadon bejárhatunk. Persze nemcsak bámészkodhatunk a csudás helyeken, de új képességeket is elsajátíthatunk (a fotózástól a harcművészetekig), kutathatunk ősi sírok és kincses barlangok mélyén, izgalmas kihívásokat fogadhatunk el és teljesíthetünk, teljesen új személyiségű simekkel barátkozhatunk, megismerhetjük egymás kultúráját, hazatérésünk után az összegyűjtött új stílusokkal és értékes, érdekes tárgyakkal egyedivé varázsolhatjuk világjáró simjeink otthonát, kalandjainkat pedig a világ elé tárhatjuk fotók, videók, sztorik segítségével. Bónuszként minden vásárló kap (6 euró értékű) 1000 SimPontot, amelyet levásárolhatunk a Sims 3 Store-ban, és a készítők tartogatnak még egy további online meglepetést is számunkra (valamiféle extra tartalmat, talán most is kapunk egy plusz várost?), ám ennek mibenlétét egyelőre titokban tartják.

A The Sims 3: World Adventures november 16-án jelenik meg, PC és Mac, illetve iPhone és iPod Touch platformokra (utóbbi verziókat az EA Mobile készíti, és 2010 elejére várható).



A hír végén egy bónusz személyes kérés: a Simset divatból utálókat kérem, kíméljenek meg minket a megjegyzéseiktől. Sem a Simset, sem a kiegészítőit nem kötelező megvásárolni, ellenben más ember ízlését illik tiszteletben tartani, és az pedig, hogy mire költi el a pénzét, és mivel tölti a szabadidejét, teljesen a magánügye. Előre is nagyon szépen köszönjük.