A The Town of Light nem egy valódi játék, sokkal inkább egy szomorú, megdöbbentő élmény, ami minimális mennyiségű interakcióval kívánja személyesebbé, hatásosabbá tenni az általa elmesélt keserű, de nagyon is valóságos történetet.

Ezt Chocho a játékról készült videótesztben remekül kifejtette, így megszokott, matematikai eredményre lebontott módon nem is lehet értékelni ezt a „játékot”. Ilyen egyedi élmény nem feltétlenül való mindenkinek, de a The Town of Light megpróbál mindenkihez elérni, aki egy kicsit is kíváncsi egy virtuálisan megtapasztalható beszámolóra, ami a múlt egy sötét foltját mutatja be.

A fejlesztésért felelő  Lka.it nevet viselő csapat a The Town of Light  potenciális játékosainak (vagy inkább befogadóinak) megtalálására tett törekvésének következő lépése az, hogy a Sony negyedik otthoni konzoljára is elhozza a mentális betegségek valószerűre programozott lidércnyomását. A kicsi olasz csapat programja tavasszal érkezik meg PlayStation 4-re.

A PlayStation 4-es kiadás csiszoltabb lesz az eredetinél: a látvány szebb, a játékmenet jobb, a történet pedig bővebb lesz. Valószínűleg még jobb vizuális élményben lehet majd részünk, ha PlayStation 4 Prón merülünk el az olasz elmegyógyintézet szörnyű titkaiban, mivel a játék támogatni fogja a konzol fejlettebb hardverrel rendelkező variációját is.