A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő CD Projekt belsős fejlesztőcsapata idén a sanyarú gazdasági helyzet következtében szorult helyzetbe került olyannyira, hogy két játékuk fejlesztését is le kellett állítaniuk. Az egyik az eredeti Witcher konzolos átirata, a Rise of the White Wolf volt, a másik pedig egy ismeretlen, de szintén a Witcher-univerzumban játszódó cím, így összesen tehát csak egy játék maradt talpon, és ez nem más, mint a multiplatform (PC, Xbox 360, PS3) Witcher 2. A játékról azonban ez idáig szinte semmi sem volt ismeretes, egészen mostanáig, ugyanis egy -- számunkra -- szerencsés véletlen folytán kiszivárgott az első játékmenet-videó.

Az ötperces mozgóképen a The Witcher 2: Assassins of Kings alfa-verzióját láthatjuk, ami még ilyen kezdetleges állapotban is csodálatosan néz ki. A grafika már most is gyönyörű, de az új, átalakított dialógusrendszer, az élő és lélegző környezet, és a látványosabb, pörgősebb harcrendszer is jónak tűnik, ám azt sajnos még mindig nem tudjuk, mikor fog megjelenni a játék, hiszen a fejlesztők a saját bevallásuk szerint még most is kiadót vagy kiadókat keresnek.



A kiszivárgott videóhoz készült közleményben egyébként a fejlesztők elmondták, hogy a kiadó keresése közben véletlenül került közkézre a cucc, valamint azt is elárulták, hogy a játék első hivatalos részleteit majd a formális bejelentésekor kapjuk meg, addig ők nem kommentálnak semmit.