• Gilbert és Gary Winnick új kalandjátékon dolgozik
  • Annak idején ők voltak a LucasArts legnagyobb géniuszai
  • A program címe Thimbleweed Park lesz
  • Összetett logikai feladványok és csavaros sztori várható
  • Na, meg persze rengeteg klasszikus humor
  • A grafika olyan pixeles, hogy szinte öröm ránézni
  • Már folyik a Kickstarter-gyűjtés, katt ide a támogatásért
  • Korábbi cikk a témában: A LucasArts története 1-3

Talán nem sok olvasó van, aki elég öreg hozzá, hogy emlékezzen Ron Gilbert és Gary Winnick nevére, pedig a két úriember bizony a személyi számítógépes játékok világának oszlopos tagja, akik a ’80-as és ’90-es évek fordulóján a LucasArts berkeiben teremtették meg a point ’n’ click kalandjáték máig virágzó műfaját. Ezen felül pedig életre hívták a Maniac Mansion és a Monkey Island sorozatokat, amik máig milliók arcára csalnak kaján vigyort.

Persze LucasArts nincs többé, Ronék pedig már nagyon régóta nem voltak tagjai a csapatnak, ami az utóbbi években egyre-másra gyártotta a Star Wars-gagyit, amibe végül maga George Lucas is beleunt, eladva az egész hóbelevancot a Disney-nek, amely meg kösz, nem kér a videojáték-iparból (legalább is a nagybetűsből, a gyerekjátékok piaca máig virágzik). A játékostársadalom pedig azóta is sír Gilbert blogján, hogy ugyan térjen már vissza, és ne csak egy rövid kooperáció erejéig (lásd: The Cave). Nos, a kitartó gamerek imái most meghallgatásra találtak, ugyanis Ron és Gary visszatértek: épp a Kickstarteren gyűjtik a pénzt vadiúj régi kalandjátékukhoz!

A Thimbleweed Park minden porcikája a húsz évvel ezelőtti „régi szép idők” emlékét hivatott feleleveníteni, tudjátok, amikor még minden jobb volt. Pixeles, 8 bites grafika, tipikusan lucasartsos humor, nehéz fejtörők, kattintgatós interfész, és egy összetett, meglepően sötéten induló sztori két detektívről, akik Thimbleweed Park városa mellett találnak egy furcsa hullát a patakban. Jól hangzik? Mindehhez a csodához pedig nem kellenek milliók, Ronék 375 ezer dollárral is megelégszenek, melyből húszat kell adományozni ahhoz, hogy az elkészült játékból kapjunk egy digitális változatot.

Sajnos a dobozos kiadás eszelősen sokba kerül, 150 dolcsiért pedig tényleg semmi mást nem kapunk, mint egy flopit és egy kézikönyvet, mindezt egy hatalmas kartondobozba csomagolva -- igaz, akit csak a nosztalgia hajt, az így is vegye-vigye, rég volt már nagydobozos program a polcon.  Alant a hivatalos trailert tekinthetitek meg, melynek a végén a két kreatív zseni a maga módján arra kér bennünket, hogy szánjuk meg őket és adjunk nekik egy kis pénz a játékra. Végtére is ez az álmuk, amit évek óta kergetnek. Irány vissza 1987-be!