Játékosként biztosan akadt már a kezedbe egy olyan játék, ami teljes mértékben elbűvölt, órákra nem eresztett, s magába szippantott annak világa minden egyes karakterével és helyszínével -- egyszóval szerelem volt első látásra, vagy ha nem is ilyen átütő erejű volt a találkozás, minimum egy új kedvenccel bővült a katalógus. Ebben az érzésben gyakran osztoznak a játékosok, s együtt ünneplik, éltetik az adott stúdió munkáját -- ám sajnos előfordul, hogy a program nem kapja meg a megérdemelt figyelmet, és a süllyesztőbe kerül.

Azt hiszem mindannyiunknak van legalább egy olyan személyes kedvence, amivel kapcsolatban egyszerűen nem tudjuk ép ésszel felfogni, hogyan lehetett ennyire alulértékelni. Nálam ez egyik ilyen játék a Spec Ops: The Line, ami méltatlanul kicsit durrant, vagyis inkább csak pukkant, pedig a Yager Development 2012-es lövöldéje ritkán látott érett felfogásban mutatta be, milyen pokoli lehet egy civil környezetben vívott gerillaháború, s milyen hatással van ez egy olyan katonára, aki nem egy mindent legyőző terminátor, és még csak nem is egy hős, hanem egy hús-vér élőlény, érzésekkel, félelmekkel és kétségekkel.

Ebben a cikkben arra kérünk titeket, hogy osszátok meg velünk, hogy szerintetek, melyik az a játék -- legyen az régebbi eresztés, vagy egészen friss alkotás -- amit a sajtó és/vagy a többi játékos alulértékelt. Szeretnének igazi véleményeket látni, nem csupán flegmán beböffentett címeket -- persze oldalakon át sem kell ömlengeni, egy rövid szösszenet is éppen elegendő, a lényeg csak az, hogy a te őszinte gondolataid legyenek. A legszebben/legjobban megírt érveléseket hétfőn egy külön cikkben gyűjtjük össze. A határidő vasárnap dél.