Kína országosan megjelenő napilapja egy törvénymódosító javaslatról számolt be, amely hatására feloldanák konzolok, valamint az arra megjelenő játékok forgalmazásának tiltását. A gyors procedúrának köszönhetően a miniszterelnök, név szerint Li Ko-csiang már az áldását adta a tervezetre, ám hatályba még nem lépett. Mindezek mellett az új törvények korábbi változatát, amelyet az előző évtizedben iktattak hatályba, visszavonták.

Csupán néhány külföldi cég -- mint például a Sony -- kereskedhet majd az országban, amit kizárólag Sanghaj szabadkereskedelmi övezetén belül tehetnek majd meg. A döntés hátterében politikai indok áll: Kína nyitni akar a világ felé, fellendíteni az import-kereskedelmét, szándékában áll betörni a nemzetközi videojáték-piacra, és ezt legalább olyan komolyan gondolja, mint amennyire a külföldi cégek akarják megkaparintani maguknak a több milliárd emberből álló, frissen megnyílt „vásárteret”.

Tehát a kínai játékosoknak is juthat majd PS4 és Xbox One -- már ha utóbbit behozza valamilyen harmadik személyű vállalat.