Na jó, egy kicsi túloztunk, mert valószínűleg nem igazi tudósokról van szó, hanem a Statista és a YouGov munkatársairól, akik közösen készítettek egy felmérést az angol gamerek körében. Az eredmények alapján a válaszadók 45%-a valószínűleg nem fogja megvenni a GTA VI-ot megjelenéskor. A 18 éven felüli brit játékosok 41%-a válaszolt úgy, hogy valószínűleg beruház majd a játékba, 4% pedig még nem tudja. Hogy a maradék 10% mit válaszolt, az örök rejtély marad, ugyanis a közzétett adatokból nem derül ki.

Ha minket kérdeztek, nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni mindebből, mert

  • a felmérést 2023. novemberében készítették, még a legelső trailer megjelenése ELŐTT
  • egy korábbi kutatás szerint az Egyesült Királyság több mint fele (!) gamer, ha ez igaz, kb. 37 millió játékosról van szó
  • akik közül mindössze 513-an töltötték ki a kérdőívet

Egy biztos: mi nagyon várjuk a GTA IV-ot, már csak az a kérdés, mikor jelenik meg. Hivatalosan 2025-ben, de olyan pletkykák is felmerültek, melyek szerint csak 2026-ban. Mindeközben egyes források szerint továbbra is biztos a 2025. Jó kis feladvány, nem igaz? Amíg a Rockstar nem reagál, marad a találgatás, de addig is érdemes szemügyre venni a GTA VI élőszereplős trailerét, vagy újra elmerülni az idén 16 éves GTA IV-ben.