Sok bírálat érte a Titanfallt, amiért nem volt benne egyszemélyes kampány, de szerencsére a Respawn hallgatott a nép szavára, és a folytatásba már megkapjuk a single player mókát, méghozzá egy csillagközi polgárháború köré felépítve. Erről mesélt nekünk kicsit Drew McCoy producer.

Elmondása szerint az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy átültessék a pilóta/Titán alapú játékmenetet egyjátékos módba, megtartva az élményt és a világot, ami még azoknak is tetszett, akik amúgy nem díjazták a többjátékos mókára kihegyezett első részt.

Az egyszemélyes kampányban a fő hangsúly a mobilitáson lesz, akár egy Titánban csücsülünk, akár gyalogosként ténykedünk. Lesznek olyan pályák, amik már-már platformer jelleget öltenek, ezekben ki kell használnunk pilótánk minden képességét (jump jett, falon futás, álcázás, csáklyázás) a továbbjutáshoz. Lopakodós küldetésekre szintén számíthatunk.

Továbbá megtudhattuk tőle, hogy az ő kampányukban nem a robbantgatásé, hanem inkább a felfedezésé lesz a főszerep, hiszen egy idegen világba – az Interstellar Manufacturing Corporation által uralt Typhonon, ahová Jack Cooper bőrébe bújva zuhanunk le – látogatunk, amely meglehetősen ellenségesnek ígérkezik. Egyrészt, ott lesz az IMC hadereje, másrészt, a környezet sem éppen emberbarát. De velünk tart hű társunk, a Titan BT-7274-es.