A Ubisoft épp ma jelentette be, hogy a 2008-ban konzolokra, majd pedig a rákövetkezendő évben PC-re is megjelent RTS reinkarnálódik. A címe Tom Clancy's EndWar Online, a feladatunk pedig nagyjából változatlan lesz az eredeti kiadáshoz képest, vagyis ellenfeleinket (a gép vagy hús-vér játékosok ellen is harcolhatunk) kell legyűrnünk a különböző, az adott opponensnek megfelelően kiválasztott egységeinkkel.

A teljes mértékben böngészőből futtatható, flash-alapú játékban a globális méretű harmadik világháború szereplői leszünk, és nemcsak a választott frakciónk (a bétában ez Európa vagy Oroszország lehet) befolyásának növelése a feladatunk (amit egyszerűen a csaták megnyerésével érhetünk el), hanem a főhadiszálláson a gazdasági és diplomáciai lehetőségek ápolása, valamint természetesen az elmaradhatatlan fejlesztés is. A 10 alapegység mellett hősök és különleges csapatok várnak minket, melyek mikrotranzakció útján is besorozhatók lesznek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Ubisoft azt ígéri, hogy a teljes játék élvezhető lesz anélkül, hogy egy fillért is költenénk, de arra is megadnak minden lehetőséget, hogy pénzt áldozzuk rá. A mikrotranzakciós rendszerrel a bázisunk és egységeink fejlesztéséhez szükséges nyersanyagot és erőforrásokat vagy a seregünkhöz elengedhetetlen pontokat vásárolhatunk, de nyilván ezekhez a kutatások révén és a csaták során nyújtott jó teljesítményért is automatikusan is hozzájutunk.

A Tom Clancy's EndWar Online bétatesztelése még idén elkezdődik, s a hivatalos oldalon már lehet is jelentkezni, de egyelőre az még nem derült ki, hogy mikor fog elindulni a teszt, mint ahogy a végleges verzió megjelenési dátuma is kérdéses.