Vége az iskolának és hála istennek, a vizsgaidőszaknak is, ami azt jelenti, hogy végre hátradőlhetünk és élvezhetjük a nyarat, a napsütést, és aki már dolgozik, az a jól megérdemelt szabadságot. Ilyenkor kell elmenni nyaralni, a tó- vagy éppen tengerpartra, de igazából mindegy is, hogy hova, csak el, lazsálni egy kicsit. Nem is mondom azt, hogy maradjatok otthon és játszatok, vétek volna ugyanis bent tölteni minden percet, de ha már otthon marad valaki, akkor sem kell unatkoznia, ugyanis a nyári hónapokra is jutottak jó játékok -- igaz nem annyi és nem olyan jók, mint amilyenek az év végi dömpingben zúdulnak ránk. Lássuk, milyen új megjelenésekkel tölthetjük majd az időnket július elseje és szeptember utolsó napja között!

5. The Last of Us Remastered - július 29.

A sort kezdjük rögtön egy ismétléssel, a The Last of Us Remastered ugyanis pontosan ugyanaz a játék, ami több mint egy évvel ezelőtt megjelent PS3-ra, de mégis fontosnak tartottam ezt megemlíteni a felsorolásban, legalább így, az utolsó helyen, ugyanis az, amit a Naughty Dog letett az asztalra ezzel az új szellemi tulajdonnal, nem csak tökéletes záróakkordja volt a PS3 pályafutásának, hanem méltó kezdete is lehet a PS4 életpályájának, ami jelen sorok írásakor sem tobzódik a hívogató exkluzív játékokban.

A The Last of Us Remastered persze nem azoknak szól, akik PS3-on rongyosra játszották az eredeti kiadást, hanem azoknak, akik csak most vettek egy PS4-et és egy olyan történetre, karakterekre és világra kíváncsiak, amik tökéletesen képesek magukkal ragadni. Joel és Ellie kalandja ugyanis a kritikusok és a játékosok egybehangzó véleménye szerint a kategória egyik csúcspontja, s most, hogy ez eddigieknél is szebb tálalásban élvezhetitek, vétek volna kihagyni ezt a posztapokaliptikus drámát -- másrészről pedig nem sok ilyen izgalmas PS4-exkluzív cím lesz 2015-ig.

Alternatíva: Infamous: First Light - az Infamous: Second Son különálló kiegészítője, amiben egy régi-új főszereplőt és egy friss helyszínt ismerhetünk meg. Megjelenés: augusztus 26.

top-5-the-last-of-us-infamous.jpg

4. FIFA 15 - szeptember 26.

Nem is lehetne szeptember az igazi, ha ne jelenne meg egy új FIFA. Ez az év azonban különlegesnek számít, ugyanis a PC-s FIFA 15 technológiai szempontból utolérte az új generációs konzolokat, hiszen itt is végre az Ignite Engine dübörög, minden eddiginél szebb és részletesebb látványvilágot a szemünk elé tárva. Élethűen megjelenő játékosok, gazdagon lemodellezett gyepszőnyeg, és a gólokat valóságos hangrobbanással köszöntő nézők jelzik azt, hogy hozzánk is beköszöntött a következő generáció, s már emiatt is izgatottak lehetünk.

A FIFA 15 azonban nemcsak a külsőségek terén változott meg, hanem -- ahogy azt már megszokhattuk -- egy kicsit javult, összetettebb és okosabb lett a játék, egy újabb lépést, na jó, tyúklépést téve az azért még nagyon messze lévő tökéletes szimuláció felé. Az egyik nagy újdonság idén, amit az E3-on is mutogattak, az, hogy modellezni fogják a játékosok érzelmeit, akik így különböző módokon reagálnak majd egymásra és a szituációkra -- ha ez nem érdekel, akkor örömmel tudatom veled, hogy lesz precízebb labdakezelés, ebbe beleértve azt is, mikor védeni kell a lasztit, illetve csapatodnak rövid-, közepes és hosszú távú terveket tűzhetsz ki, érdekesebbé téve a taktikázást.  

Alternatíva: Sniper Elite 3 -- az afrikai hadszintért vesszük irányba a Sniper Elite-sorozat legújabb részében, ami nyitottabb és szabadabb, de az azért az elődöktől nem elkanyarodó játékmenettel vár. Megjelenés: július 1.

top-5-fifa-15-sniper-elite-3.jpg

3. The Sims 4 - szeptember 2.

Maradva az EA felhozatalánál, jöjjön a The Sims, mely szeptemberben egy új résszel jelentkezik, és érdekes módon van egy közös vonása a játéknak az előbb említett FIFA 15-tel. Igen, az érzelmekről van szó, ezek ugyanis itt is részei lesznek a játékmenetnek, ám amíg a focipályán nem rögtön egyértelmű ezek szerepe, itt tökéletesen érthető, miért kell figyelnünk arra, hogy a történések milyen hatással vannak emberkéink életére, s így az egész kis szimulációnk alakulására.

Ezen kívül az EA azt ígérte a Sims 4 kapcsán, hogy összetettebb, a részletek kialakítására több tered adó szerkesztőket kapunk, legyen szó az épületek elkészítéséről vagy a simek megformálásáról, ráadásul az alapján, amit eddig láttunk és hallottunk, a lehetőségek megnövekedett száma nem járt azzal, hogy jelentősen bonyolultabb lenne álmaink otthonának elkészítése vagy a ránk tökéletesen hasonlító sim megteremtése, sőt talán még egyszerűbb is a dolgunk bizonyos frontokon. Ami biztos, újra elmerülhetünk egy kazalnyi pixel életének menedzselésében, a lehetőségeink pedig még sosem voltak ilyen gazdagok.

Alternatíva: Dead Rising 3 -- Idén szeptemberen PC-re is megjelenik az eddig Xbox One-exkluzív Dead Rising 3, hogy újra önfeledt és helyenként egészen örült zombihentelésre invitáljon minket. Megjelenés: szeptember 5.

top-5-sims-4-dead-rising-3.jpg

2. Wasteland 2 - augusztus

A felsorolásban egy kicsit kakukktojás a Wasteland 2, több szempontból is: egyrészt ugye a játék már tavaly óta játszható, igaz, korai hozzáférésben és kevés tartalommal, de megjelent, másrészt pedig jelenleg még nincs pontos premierdátum, csak annyi, hogy valamikor augusztus végén a kezeink között lehet a játék. Mindezt figyelembe véve szerepel a második helyen a Wasteland 2, ugyanis egy klasszikus játék folytatásáról beszélünk, amit nagyjából a bejelentése óta sokan nagyon várnak már, ráadásul eléggé hiánypótló darab lesz ez, az atompusztulás utáni senkiföldjére vágyók számára, igazán jó játékot ebben a témában ugyanis rég kaptunk, a Fallout 4 pedig még messze van.

Karnyújtásnyi távolságba kerültünk tehát ahhoz, hogy újra szembenézzünk a zord világ minden veszélyével, a banditáktól kedve az eltorzult vadakig, mindezt pedig olyan tálalásban kapjuk majd meg, ahogy az a Wasteland névhez illik -- izometrikus nézet, keményvonalas szerepjáték-elemek és a hatalmas terület megannyi küldése és még több mellékes missziója várja mindazokat, akik próbára akarják tenni magukat.

Alternatíva: Destiny -- a Bungie következő nagy dobása szeptemberben fog befutni, s már mindenki kíváncsi arra, hogy vajon mire képes a csapat a Halo árnyékából kilépve. Megjelenés: szeptember 9.

top-5-wasteland-2-destiny.jpg

1. Forza Horizon 2 - szeptember 30.

Egyik kedvenc versenyjátékom a két évvel korábban megjelent Forza Horizon, így nem is lehetett volna más a felsorolás első helyén, mint ennek folytatás -- itt jegyzem meg, hogy a Top 5 rovat alapvetően továbbra is egy szubjektív véleménynyilvánítás az adott témában, amivel nyugodtan lehet és ajánlott is vitába szállni.

Szóval jön a Forza Horizon 2, melyben a fő helyszín ezúttal Európa déli része, ahol szerpentines utak és gyönyörű tájak várják majd a versenyzésre várókat, mindennek pedig ismét a fiktív Horizon fesztivál adja a keretet, az, ami olyan jól kölcsönzött fiatalos lendületet az egyébként szürke sorozatnak -- ez persze azzal jár, hogy nem a szimuláció került előtérbe, hanem a felhőtlen és kötetlen száguldozás.

A Forza Horizon 2 ráadásul nem csak Xbox One konzolra fog megjelenni, hanem Xbox 360-ra is, ám előbbit lesz érdemes választani, ugyanis az volt a fő platform, ami minden fontosabb újításban részesült. Csak ezen lesz például dinamikus időjárás, drivatar technológia és a Forza Motorsport 5 grafikusmotorja, míg Xbox 360-on csúnyább grafika és másmilyen lehetőségek várnak minket. A két játék viszont ugyanazon elgondolás mentén készült, így hasonló élményben lesz részünk, bármelyik platformot is választjuk idén szeptemberben.

top-5-forza-horizon-2.jpg

A júliusi-szeptemberi felhozatalból még említésre méltó az, hogy jön a Diablo 3: Ultimate Evil Edition (augusztus 19.), a Madden NFL 15 (augusztus 26.), az NHL 15 (szeptember 9.), a Metro Redux (augusztus 26.) illetve ebben az időszakban kellene megjelennie a Fable Anniversarynak is. Szóval van miből válogatni, a kérdés csak az, hogy téged melyik érdekel a legjobban. Várjuk a válaszokat a kommentek között, ahol a saját toplistáitokat is szívesen látjuk.

2014 - Q3
Melyik játékot várod július és szeptember között?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!