A Visceral Games tovább részletezte, hogy milyen változtatásokat hoztak a Battlefield: Hardline-ban, miután meghallgatták a rajongókat. A stúdió tíz fontos pontot említett meg, kezdve a játékmenettől egészen a HUD-ig. Íme:

  1. Kevesebb robbanóanyag: a meccsek során kevesebb robbanóanyaggal lesz dolgunk, hogy így nagyobb hangsúlyt kapjon az alap játékmenet, továbbá realisztikusabb szerepkört kaptak a töltetek.
  2. Új nevet kap és átalakul a Mechanic kaszt: a mechanic a teljes játékban jobban teljesít majd az elé kerülő, változatos szituációkban, ugyanakkor továbbra is őt kell keresnünk, ha járművekkel akarunk elbánni. A kaszt új nevét a fejlesztőcsapat a rajongókra bízza, s a legnépszerűbb alternatíva kerül majd a programba.
  3. Változik a HUD: a teljes játékban a HUD jobban eltér majd attól, amit a Battlefield 4-ben láthatunk, valamint hasznosabb információkat fog szolgáltatni.
  4. Változik a kasztok testre szabása: a kasztok személyre szabására kijelölt menü átláthatóbb lesz, hogy könnyebben tudjuk az emberünket a megfelelő felszereléssel ellátni.
  5. Gazdagabb játékvilág: nagyobb interaktivitással várnak majd a pályák, több olyan elemmel, amivel kapcsolatba léphetünk.
  6. Hosszabb játékidők
  7. Erősebb járművek: mind a furgonok, mind pedig a személygépkocsik több gyűrődést bírnak majd a végleges játékban.
  8. Gazdagabb hanghatások: a fejlesztők azon dolgoznak, hogy javítsanak a hanghatásokon, hogy így jobban képben legyünk a környezetünkkel kapcsolatban, illetve hamarabb észleljük, ha valaki mögénk akar osonni.
  9. A medkitek és lőszeres dobozok problémája nincs többé: a béta során sokan panaszkodtak arra, hogy elesett bajtársukat nem tudták feltámasztani, mert egy medkit vagy lőszeres doboz az útban volt. Ez a szituáció többé nem fog előfordulni.
  10. Javul a vallatás: ezentúl ha vallatunk egy játékost, a társai csak egy, a körülötte lévő zónában tűnnek majd fel, s ezeket úgy jelöli a játék, mintha egy csapattársunk spottolta volna.

A Visceral Games később további javításokat is ismertetni fog, illetve hamarosan részleteket is elárulnak a pályákról, fegyverekről, eszközökről és a szólista kampányról is. Ne felejtsük el azt sem, hogy ősszel lesz még egy béta.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!