A Kalypso Media nem fecséreli az időt: már nyáron megjelenik a Tropico 5, ami a sorozat leghosszabb kampányával kecsegtet. A játékban ugyanis nem egy adott időperiódust játszhatnak le az önjelölt diktátorok, hanem korszakok egész sorozatát, kezdve Amerika kolonizálásától egészen napjainkig. Ennek megfelelően nem egy El Presidentét személyesítünk meg, hanem egy komplett dinasztiát, amely, ha jól végzi dolgát, évszázados hosszúságú forradalmat vihet véghez Tropico álmos kis szigetén.

És nem csak ott, lévén a Tropico 5-ben a környező kisebb szigeteket is elfoglalhatjuk, ha gyorsabban lépünk, mint a kapitalista kutyák. A hosszú kampány folyományaként megjelennek a kutatható technológiák, bonyolult kereskedelmi egyezmények, sőt, a család is kiemelt fontossággal bír majd, elvégre nincs elnök megfelelő holdudvar nélkül, és hát ki lehetne jobb talpnyaló, mint az ambiciózus unokaöccs, ugye. A szembenálló hatalmakkal vívott gazdasági harc során bármit bevethetünk, éppúgy válhatunk agresszívan fegyverkező népséggé, mint békés ültetvényessé -- igaz, utóbbi esetben senki sem fog komolyan venni bennünket.

A Tropico 5 multiplayer komponenst is kap: négyen játszhatunk a programmal kooperatív vagy kompetitív módon, megreformálva a sorozat eddigi egyjátékos irányvonalát. Sajnos több részlet a multiról nem ismert, de nem is kell sietni annyira. A Tropico 5 csak valamikor 2014 nyár elején fog megjelnni PC-re és Xbox 360-ra, majd később PS4-re is kiadják.

Ja és még valami: már jelentkezhettek a bétára, ha érdekel, erre tessék.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!