• A Ubisoft azért távolította el hétvégén egyesek profiljáról a Far Cry 4-et, mert a kódok lopottak voltak
  • A cég még vizsgálódik
  • De a felelősséget a boltokra hárítják

Tegnap, illetve a hétvégén dühös játékosokkal lett tele a Ubisoft hivatalos fóruma, miután a cég figyelmeztetés nélkül törölte egyesek Uplay fiókjából a Far Cry 4-et. A probléma az volt, hogy az érintettek egy harmadik féltől származó, tehát a szürkezónába tartozó oldalon vásárolták a játékkódot. Az érintett oldalak a G2Play, a G2A és a Kinguin, amik mind valamilyen alternatív módon, nem a kiadótól vagy a fejlesztőtől szerzik meg a kulcsokat, s maguk nem viszonteladók, így lehetségessé téve, hogy sokszor jóval olcsóbban adják a friss megjelenéseket.

A Ubisoft ma reagált a kialakult problémára, mondván, az eltávolított játékok illegális módon szerezték a boltok, vagyis lényegében azt mondják, hogy lopott kulcsokat vettek azok, akik most játék nélkül maradtak. A Ubisoft persze megígérte, hogy ennyivel még nincs elintézve, és jobban is utánanéznek a dolognak, majd tájékoztatnak a fejleményekről, ugyanakkor máshol már azt mondják, hogy eltávolítanak minden ilyen, szürkezónában vett kulcsot, a kártérítésért pedig mindenki forduljon ahhoz a bolthoz, ahol vette.

A helyzet kritikus mivolta nem kérdés, a játékosok ebben a helyzetben ugyanis az áldozatok, nem tudhatták azt, hogy honnan jönnek azok a kulcsok, s érthető, hogy az alacsonyabb ár csábítóvá teszi ezeket a boltokat -- az egyik játékos például azért választotta a Kinguint, mert abszurd árakkal operál a Steam Lengyelországban. Figyelembe kell venni azonban azt is, hogy miért üldözi ezt a Ubisoft: a harmadik fél által bonyolított eladásokból semmilyen bevételt nem látnak, a kódok beszerzése pedig tényleg történhet illegális módon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!