• A Ubisoft már megbánta az Assassin's Creed: Unity kiadását
  • A francia óriáscég visszavonta a játékhoz kínált Season Passt is
  • Azok, akik megvették a bérletet, ingyen játékot kapnak kárpótlásul
  • A Unity harmadik javítása is 300 hibát küszöböl ki
  • Az első DLC, a Dead Kings mindenki számára ingyenes lett

A Ubisoft megbánta, hogy boltokba engedte a nyilvánvalóan félkész Assassin’s Creed: Unityt: az idei ősz legnagyobb durranásának beharangozott történelmi akciójáték gyakorlatilag bétaállapotban jelent meg, és immár három javítás jelent meg hozzá, melyek együtt közel 500 hibát küszöbölnek ki a programból.

A vásárlók csalódottsága és az általános felháborodottság azonban nemcsak az azonnali patch-zuhatagban érhető tetten, hanem abban is, hogy a Ubisoft ma hivatalosan is felfüggesztette a Season Pass értékesítését. Az eredetileg a jövőben megjelenő DLC-k előrefizetési ajánlataként élő, 30 eurós csomag ugyanis a Unity körüli botrány kirabbánásával az antipatikus üzletiesség szimbóluma lett, amit ráadásul olyan játékosok vásároltak meg jóhiszeműen, akiknek az Assassin’s Creed talán nem is működik.

Annak érdekében, hogy a már megvett szezonbérletek se menjenek kárba, a Ubisoft  hat választható játék közül egyet ingyenesen biztosít a vásárlóknak. Ezek a programok a The Crew, a Far Cry 4, a Watch Dogs, az Assassin’s Creed 4: Black Flag, a Rayman Legends, illetve a Just Dance 2015 – azaz az idei esztendő legnagyobb ubisoftos durranásai! Ezen felül további jutalmak várnak a csalódott vásárlókra, mint például egy ingyenes Assassin’s Creed Chronicles: Chine platformer, mobilra. És ha ez még nem lenne elég, a Unity ma megjelent első DLC-je, a Dead Kings mindenki számára ingyenesen hozzáférhető!

Lám-lám, úgy néz ki, a franciák lassan megtanulják, hogy a dollármilliókba kerülő fejlesztések és az egy kaptafára készülő opern world játékok nem minden esetben érik meg a befektetést. Sokkal okosabb megoldás hagyni dolgozni a fejlesztőket, hogy befejezhessék a portékáikat, mert a félkész játékok áradata lassan kezd unalmassá válni, a gamerek pedig nem tolerálnak mindent örökké.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!