Az Infinity Ward hivatalos fórumának bejelentésekkel foglalkozó topikjába került új bejegyzés szerint jövő hét szombaton, április 28-án olyan dolog történik, ami alapjaiban rázza meg a játékvilágot...

"Bámulatos dolgok történnek az április huszonnyolcadikákon:

    * 1758 - Megszületik James Monroe, az USA ötödik elnöke.
    * 1788 - Maryland a hetedik állam, amely jóváhagyja az Egyesült Államok alkotmányát.
    * 1932 - Bejelentik a sárgaláz embereken is alkalmazható ellenszerét.

(Majd sokáig semmi érdekes nem történik.)

    * 2007 - Ami idén április 28-án fog történni, az legalább egyenlő, ha nem  nagyobb jelentőségű, mint a fentiek bármelyike.

Ki áll készen?"

Nos, kíváncsian várjuk!



Új Call of Duty és Age of Empires játék?!A másik hír forrása maga Sandy Petersen (képünkön), aki nyakig benne volt az eddigi Age of Empires játékok sikerében. Az Age of Empires III közösségi oldalának a fórumán van egy külön topikja, ahol lehet tőle kérdezni bármit. Itt válaszolt két kérdésre a következő formában:


"13.) Ha egy olyan Age of Empires készülne, mely újra az első rész ideje alatt játszódna, visszalépésként értékelnéd?
- Az Age of Empires 10 éve készült. Azt gondolom, az emberek mostanra készen állnak egy újabb, az ősi időkben játszódó stratégiai játékra.

7.) Képes az Ensemble Studios (ES) két teljesen különböző játék egyidejű fejlesztésére?
- Most épp ezt csináljuk, és egyik csapaton sem mutatkoztak eddig a stressz jelei. Ez egyébként az első ilyen alkalom az ES-nél.

27.) A modern kori katona az Age III gyűjtői dobozában utalás arra, hogy a következő Age játék a 20. században játszódik majd?
– Nos, az egyik logikus lépés az Age 3-tól egy 20. századi játék lenne, de a művészek csak fel akarták kelteni az emberek érdeklődését, és ha mégsem nyúlnánk vissza újra az ősi korokhoz, akkor ez nem lenne a világvége.

4.) Izgatott vagy a következő projekt miatt? Mikor jelentik be?
– Nagyon izgatott vagyok. Talán ez lesz a legszórakoztatóbb projekt, amin a HYPERSPEED óta dolgoztam (a legutóbbi legszórakoztatóbb projektem, ami sajnos nem hozott nagy nyereséget). Viszont fogalmam sincs, mikor jelentik be."

Nos, ezek alapján készülhetünk egy ősidőkben játszódó Age of Empires IV-re, vagy, ami szintén logikus lenne, egy Age of Mythology 2-re. Sandymant ismerve, én talán ez utóbbinak adnék több esélyt.

(Bár, bevallom, én leginkább egy Lovecraft művein alapuló horror FPS-t szeretnék tőle látni. Horrorban otthon van, ő alkotta meg a Call of Cthulhu papíralapú szerepjátékot - ezért bekerült a szerepjátékosok Hall of Fame-jébe -, illetve a Doom 1-2 és a Quake készítésében is kulcsszerepe volt.)