Ezen a ponton nem igazán lehet már írni a Duke Nukem Foreverről anélkül, hogy ismételnénk magunkat. Mindenki jól tudja, hogy a játék nagy valószínűséggel sosem fog elkészülni, a kiszivárgott videók alapján pedig látszik, hogy a fejlesztés vége felé zárta be a kapuit a 3D Realms. Egy valami azonban eddig titok volt, mégpedig az, hogy a legendás játéknak az eredeti tervek szerint április elsején kellett volna aranylemezre kerülnie, ami annyit tesz, hogy a fejlesztők pezsgőbontás mellett ekkor küldték volna a sokszorosító üzembe a kész játékot.

A DNF-et azonban tavaly óta nem fejleszti senki (nem mintha előtte úgy nézett volna ki), a további sorsa (elkészíti-e valaki vagy egyszerűen kukába dobják az egészet) pedig döntésre vár. Jelenleg is pereskedik a 3D Realms anyacége, az Apogee Software és a Take-Two a játék felett, a végleges döntés azonban leghamarabb csak 2011-ben születhet meg. Addig is íme egy 2009 decemberében készített összeállítás, melyben a már látott játékmenet-részletek mellett vadonatúj jeleneteket is láthatunk.



U.i.: Ha van valami nagyon fontos, amit mindig is megakartál tudni a 3D Realms alapítójától, George Broussardtól, akkor itt a nagy alkalom, ugyanis a fejlesztő formspring.me oldalán bármilyen kérdést feltehettek. A Duke Nukem Forever és az ehhez kapcsolódó per persze tabutéma.