A MotorStorm-sorozat fejlesztőinek új játéka, a DriveClub volt az egyik első játék, amit a Sony bejelentett a PS4 platformra; a versenyjáték az egyik nyitócím lett volna, de közeledve a konzol premierjéhez eltolták a megjelenését. Mint kiderült azért, mert a program nem volt elég jó, méghozzá annyira, hogy elölről kellett kezdeni a tervezést.

A rossz hírt a Sony belsős fejlesztőcsapatainak koordinátora, Scott Rohde hozta el, aki az IGN-nek elmondta: a cégen belül arra törekednek, hogy minél jobb játékokat készítsenek, és sajnos előfordul az, hogy nem sikerül egy olyan programot összehozni, amivel elégedettek lehetnének. „Úgy gondolom, hogy a Sonynál, talán jobban, mint más cégeknél, hajlandóak vagyunk megfizetni ennek az árát, így visszaülünk a tervezőasztalhoz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a játék tényleg jó. Most éppen ez történik.”

Azt már nem tudtuk meg, hogy mikor fog megjelenni a DriveClub, azt meg pláne nem, hogy mi változik, de a Sony PR-csapata azt ígérte, hogy hamarosan részletesebb információkat kapunk a játékról.