A februári PC Guru Podcastben wilson már emlegette a Nintendo Amiibo-figurák sikerét, és lám, itt egy újabb sztori arra vonatkozóan, hogy a nagy N, még ha sosem tanul is, aranyba nyúl – néha szó szerint.

Tegnapelőtt reggel történt, hogy a Nintendo bejelentette: a Gold Mario Amiibo-figurák a Wallmart áruházhálózat exkluzív termékei lesznek. Amint pedig a Gold Mariók felkerültek a céglánc webáruházába, 15 perc leforgása alatt elfogytak. Mind. Egy. Szálig.

De nem azért, mert sok rajongója van az Amiibónak. Vagy nem CSAK ezért.

Hanem azért, mert a fanatikus gyűjtők bármit megadnak egy ritka szobrocskáért, így nem csoda, hogy eBayen még az arany Mario megjelenése előtt feltűnt egy figura, 200 dolláros alapáron, amit persze simán fel lehet srófolni akár több ezer dollárra. Hm.

A Wallmart egyébként 12,96 dolláros áron adta el az Amiibókat, a Nintendo pedig, bár mondhatni saját magától marta el a pénzt, egyúttal sikeres eladásokat produkált, és még tovább ostorozta a megszállott rajongóit.

Ehhez hasonló jelenség egyébként, amikor egyes újságírói játékcsomagok kerülnek fel az eBayre, mint történt pár éve egy ominózus, hazai kézből kikerült Beyond: Two Souls press kittel is.

Nintendo Amiibo Gold Mario