A kiadói rabigát lerázva Kickstarteren kalapozta össze a pénzt Inafune Keidzsi, a Mega Man atyja új játékára, amely le sem tagadhatná legendás múzsáját. A Mighty No. 9 fejlesztőcsapata, a Comcept ez év szeptemberére ígérte a programot, ám ez most már biztos, hogy nem jön össze.

A múlt hét végén több digitális áruház is átírta a kiadási dátumot, ugyanakkor a Steamen még az eredeti premiernap szerepelt, így elég nagy volt a bizonytalanság. Nos, ezt a készítők most eloszlatták, és sajnos valóban igaznak bizonyult a dolog: a játék csak jövőre várható.

A hírt először a kickstarteres támogatók tudták meg, majd a Gamescom 2015-ön is közzétették. A srácok egyébként korrekt indoklást adtak a döntés mellé: noha a játék már tulajdonképpen kész van, olyan bugok és az online szegmenst érintő problémák vannak még benne, amelyek aláásnák a játékélményt, így inkább elhalasztják a megjelenést, amíg ezeket megszüntetik. Ennélfogva pontos dátumot sem tudnak adni, de remélhetőleg 2016 első negyedévében befut a Mighty No. 9 az összes platformra, azaz PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és One-ra, valamint Nintendo 3DS-re és Wii U-ra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!