Már egy ideje tudjuk, hogy a nagy sikert aratott The Incredible Adventures of Van Helsing keresztségű akció-RPG-nek bizony készül a folytatása a NeocoreGames boszorkánykonyhájában, de részleteket eleddig nem igazán közöltek. Most ért ide a változás szele, nem csekély mennyiségű információt osztottak meg velünk a szörnyvadász legújabb kalandjáról.

A fejlesztők mindenekelőtt leszögezték, hogy nem csak egy tucatnyi új térképből és szörnyből álló csomagot fognak kiadni 2. rész címszó alatt, hanem teljes értékű folytatást készítenek, amely nagyobb, színesebb és szagosabb elődjénél. Megtartanak mindent, ami jó volt az első Van Helsingben, továbbfejlesztik azokat, és kiegészítik bőséges mennyiségű új elemmel. És azok, akik élvezték a szellemes párbeszédeket, a pimasz humort és a rejtett utalásokat, örülhetnek, mert bizony ezek mennyisége is alaposan megnő. De lássuk a részleteket!

Kapunk három különböző karakterosztályt. A gótikus-noir hangulatú kalandban a játékos választhat a klasszikus, lövöldözős, verekedős Hunter, a varázserejű Thaumaturge és a halálos kütyük szakija, az Arcane Mechanic közül. Visszatér a Hunter’s Lair, továbbra is tökéletes búvóhelyül szolgálva a megfáradt szörnyvadásznak. Itt lehet majd kereskedni a nem játékos karakterekkel, lootolni, de akár teleportálhatunk is egyik helyről a másikra. Ugyanitt lesz lehetőségünk új eszközöket kovácsolni, felhasználhatjuk az alkímiai labort, és itt kapjuk majd meg az újabb küldetéseket.

Kibővül a tower defense minijáték is. A Hunter’s Lairre vagy más stratégiai pontra hullámokban rátörő mumusokat különféle, fejleszthető kütyükkel, csapdákkal vághatjuk pofán, valamint lehetőségünk lesz hétszintes, opcionális küldetésekben részt venni. A nagyfőnökök munkája is reánk hárul majd, hiszen karakterünk a Borgovian Resistance vezetője. Így menedzselhetjük a szövetséges csapatokat, felszerelhetjük az ellenállás harcosait, vagy éppen beszerezhetünk nekik cuccokat, amiktől még ütőképesebbé válnak.

Bevezetésre kerül a Rage System. Ez annyit tesz, hogy különleges hőstetteink után Rage pontokat kapunk, amelyekkel 8 különböző képességet tölthetünk fel. Emellett segítségünkre száll majd Lady Katarina szelleme is, saját képességekkel és ügyességi fával. Szintén újdonságként üdvözölhetjük a Fragmentation Systemet, aminek lényege, hogy a különféle tárgyak darabokra szedhetők, hogy aztán alternatív, új, erősebb eszközt építsünk belőlük.

Afféle segítőként lesz jelen a Chimera nevű szörnyeteg is, amelyet kalandjaink során szerezhetünk meg. Képességei fejleszthetők és nagy segítséget nyújthat, ha megidézzük a harcok alatt vagy elküldjük kincsre vadászni. Szintén extra erősítőként bővül búvóhelyünk Hall of Trophies nevű egy helyiséggel, melyet ízlés szerint dekorálhatunk ki a megszerzett trófeákkal, amik aztán erősíthetik Katarinát vagy szövetségeseinket. Végezetül ezúttal is összecsaphatunk más játékosokkal (8 fős PvP mód), vagy kalandozhatunk barátunkkal (4 fős kooperatív mód) a multiplayer menüpont alatt.

Ezt ajánlja tehát a NeocoreGames a The Incredible Adventures of Van Helsing 2 képében.

the-incredible-adventures-of-van-helsing-2-poster.jpg