Egy amerikai játékos máris végigjátszotta a Pokémon GO-t – azaz összegyűjtötte az alkalmazás összes elérhető pokémonját. Ez 142 állatkát jelent – 3 sajnos nem lelhető fel az USA-ban, így ezeket nem tudta beszeretni, 5 pedig nem érhető el még, valószínűleg egy világeseményen lesznek ideiglenesen befoghatók (pl. Mewtwo szinte biztos ezek közé a pokémonok közé tartozik).

Pokémon GO

A Redditen csak ftb_hodor néven fórumozó játékos összesen 153,2 kilométert gyalogolt/futott/bicajozott/autózott a – majdnem – teljes pokédexért. Összesen 200 pokémontojást keltett ki, igaz, ezt még a patch megérkezése előtt tette – utóbbi folt óta sajnos csak 17 km/h-s sebesség alatt méri a megtett távot a játék, így a pokémonos autóvezetés már nem olyan hatékony.

Hogy az esetleges világesemények bejelentése mikor várható, vagy hogy mi történik, ha mind a 150 pokémon megszerezhetővé válik, nem tudni, bár esélyes, hogy a fejlesztő Niantic tovább bővíti majd a repertoárt. Közeleg továbbá a pokémoncsere lehetősége, és idővel talán a gymeken túli, utcai PvP is bekerül a játékba.