• Baj van a Spintires háza táján
  • A játékot fejlesztő Pavel Zagrebelnyj szerint kizárták a fejlesztésből
  • A kiadó Oovee szerint csak kommunikációs problémákról van szó
  • Spintires teszt

Karácsony után Pavel Zagrebelnyj, a Spintires fejlesztője az orosz közösségi hálón, a VK-n szomorú hírrel jelentkezett, miszerint játékának kiadója, az angol Oovee kizárta őt a fejlesztésből: nem tud frissítéseket felpakolni Steamre, és a közösséggel sem tud kapcsolatba lépni, a hivatalos fórumról ugyanis törlik a hozzászólásait. A legrosszabb az egészben ráadásul az, hogy már majdnem kész a fejlesztői készlet (ez egy ingyenes frissítés lenne), de így most csak annyit tehet, hogy kiadja ezt, ahogy van, s a Spintires fejlesztésének vége.

Természetesen az ügyben megszólat a másik fél is, az Oovee, akik tagadták Pavel vádjait, azt azonban elismerték, hogy megbomlott a kommunikáció, amit hamarosan egy megbeszélés során fognak tisztázni. A cég hozzátette: nincs semmilyen tervük arra, hogy leállítsák a Spintires további fejlesztését.

Minderre azzal kontrázott rá Pavel, hogy habár a Spintires az Oovee tulajdona, nála van a technológia és a forráskód, így a jövőben esetleg készíthet egy hasonló játékot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!