A Sony várhatóan veszteséggel zárta a gazdasági évét, a becslések szerint pedig ez az összeg nettó 1,2 milliárd dollár lesz, ezzel zsinórban már ötödik éve nem szárnyal a cég. Igaz, a Sony Computer Entertainment háza tája rendben van, de a tévé-, a kamera- és az egyéb szórakoztató elektronikai üzletágaik lehúzzák a céget -- nem is csoda, hogy megváltak a Vaio vonaltól, ami egyébként nagyjából 290 millióba fájt, illetve az sem, hogy a tévégyártás különválik.

A cég a hivatalos számokat majd csak holnap közli, de már megérkezett az előszele annak, hogy milyen rossz is a helyzet, a Wall Street Journal ugyanis megtudta: a Sony felsővezetése, ebbe beleértve a vezérigazgató Hirai Kazt is, lemond bónuszairól, sőt az éves fizetésüket megfelezik, ezzel elismerve, hogy nem elég jól végzik a dolgukat.

A becslések szerint egyébként az eladások a tavalyi számokhoz képest 14 százalékot fognak növekedni, s a tervek szerint fényes jövő vár a cégre, ugyanis Hirai igyekszik majd a játékok, a képalkotás, valamint mobileszközök köré újraépíteni az elektronikai ágazataikat. A pontos stratégiát május 22-én fogja leleplezni.

sony-logo.jpg